سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیمکت آخر

ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه ها را

شما هم احساس تنهایی میکنید؟


انسان به دلایل مختلف احساس تنهایی می کند از جمله فقدان دوست کافی، نداشتن مهارت نزدیک شدن به سایرین و یا مورد پذیرش واقع نشدن. همه ما گاهی تنهایی را تجربه می کنیم. تلاش گروهی از مردم برای برقراری ارتباط با دیگران با شکست مواجه می شود و گروهی نیز اساساً جرأت تلاش کردن را ندارند!

 ? نکات مهم

1 یادتان باشد تمام ما تنها هستیم و این مسأله به مفهوم وجود نقص در ما نیست. همه مردم به خصوص زمانی که در مرحله گذر قرار دارند احساس تنهایی می کنند.

2 برای یافتن دوستان جدید، پیوندتان را با اطرافیان خود مستحکم کنید. بیشتر از آنکه حرف بزنید به سخنان طرف مقابل گوش دهید.

قدر دوستان فعلی خود را بدانید.

3 سطح انتظارات خود را پایین بیاورید. از میزان توقعات خود بکاهید و از ارتباطات خود لذت ببرید.

4 ابتکار عمل را در دست بگیرید. از دوست خود بپرسید به چه مسائلی علاقه مند است.

یادتان باشد شما می خواهید در زندگی یک فرد دیگر جایی باز کنید و این کار، آسان نیست. یافتن دوست می تواند روندی طولانی مدت و پر فراز و نشیب باشد و شما باید همیشه پیشقدم باشید.

5 از ابراز احساسات خود نهراسید. آنچه را که در ذهن دارید بر زبان آورید. داشتن نظرات مشترک پیوند شما را با دوست تان مستحکم تر می کند.

6 یادتان باشد همگی ما در اعماق وجودمان تنها هستیم. ما در تنهایی به دنیا می آییم و در تنهایی می میریم.

در واقع عشق بدون تنهایی وجود ندارد. دیدگاه خود را نسبت به تنهایی تغییر دهید.

7 میان تنهایی و انزوا تمایز قائل شوید. فرض کنید امروز آخرین روز تنهایی شماست. در این صورت چه کاری انجام خواهید داد؟

8 در تنهایی خود غرق نشوید. کاری کنید، هر کاری. قدم بزنید، دوچرخه سواری کنید، به فعالیت های جدید بپردازید. هرچقدر تجربیات بیشتری داشته باشید بهتر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. با تعداد بیشتری از مردم درمورد موضوعات مختلف حرف بزنید.

9 با دوستان خود به انجام کارهای مختلف بپردازید در بسیاری از مواقع شما در حقیقت از کمبود دوست رنج نمی برید بلکه نمی دانید چه کار کنید! به یک پارک یا رستوران خوب بروید و یا یک فیلم جالب تماشا کنید. به فکر تندرستی خودتان باشید.

10 با اعضای خانواده خود وقت بگذرانید. شما می توانید به همراه اعضای خانواده به دیدن دوستان بروید تا کمتر احساس تنهایی کنید.

11 نگرانی را از خود دور کنید. فکر نکنید در کانون توجه قرار دارید. یادتان باشد مردم بیشتر از آنکه به اشتباهات شما بیندیشند به فکر اشتباهات خودشان هستند!

 ? چند توصیه

? در نماز جماعت مسجد محل شرکت کنید

? با افراد مختلف طرح دوستی بریزید. در انتخاب دوست از غریزه خود کمک بگیرید ولی خیلی مراقب باشید. تنها بودن بهتر از داشتن دوست بد است.

? در فعالیت های اجتماعی شرکت کنید.

? کتاب بخوانید، به موزه بروید و سینما و تئاتر را از یاد نبرید. هنر در روح شما رسوخ می کند.

? دوست شدن با کسانی که تنهاتر از خود شما هستند بسیار لذتبخش است.

? در زندگی خود دست به تغییراتی بزنید و از یکنواختی بپرهیزید.

? فکر خود را مشغول نگه دارید.

? هر کسی ممکن است احساس تنهایی کند ولی همواره می توان یک هم صحبت خوب پیدا کرد.

? با افراد خوشبین زیاد رفت و آمد کنید.

? تنهایی فرصت خوبی برای کسب تجربیات جدید، استراحت یا شکوفایی خلاقیت هاست. برخی از شخصیت های بزرگ تاریخی زمان زیادی را در تنهایی سپری کرده اند.

? واقع بین باشید. با افرادی مراوده کنید که در مورد جهان دیدگاه مشترکی با شما دارند. مردم دوست دارند با کسانی سروکار داشته باشند که در مورد مسائل مهم از صمیم قلب با آنها هم عقیده هستند.

اگر بدانید چه نوع دوستی را ترجیح می دهید آسان تر او را پیدا خواهید کرد.

? دست به انتخاب بزنید. اگر به صرف تنها نبودن سراغ هر کسی نروید مردم به ارزش شما بیشتر پی خواهند برد.

? ویژگی های مثبت خود را دست کم نگیرید. مردم جذب افرادی می شوند که از اعتمادبه نفس بالایی برخوردارند.

? از اوقات تنهایی خود لذت ببرید. یادتان باشد هر وقت به دنبال جای خلوت می گردید مردم برای حرف زدن به سراغ تان می آیند!

? سعی کنید یک مطلب بنویسید. این کار باعث می شود در مورد ارتباطات، دوستی و طریقه برخورد با مردم بیندیشید.

در ضمن می توانید با شخصیت های داستان خود اوقات تنهایی تان را پر کنید.

? مراقب باشید

? افراد تنها در مقابل گروه های تبهکاری آسیب پذیرتر هستند. قبل از ملحق شدن به هر گروهی تمام جوانب را درنظر بگیرید.

? اگر احساس تنهایی شما همیشگی است به دنبال درمان باشید، زیرا ممکن است دچار افسردگی شده باشید.

? به سراغ دوستی های اینترنتی نروید. انتظار نداشته باشید دوستان اینترنتی همان گونه باشند که ادعا می کنند!

? در گفتن مسائل شخصی خود زیاده روی نکنید.

? یادتان باشد حتی در میان جمع هم می توان تنها بود!

شما ممکن است دوستان زیادی داشته باشید ولی همچنان احساس تنهایی کنید.

برای برخی از مردم ایجاد ارتباط با اطرافیان کار دشواری است. در این گونه موارد از مشاور کمک بگیرید.

? راز دل خود را به همه نگویید. اشکالی ندارد که دوستان صمیمی شما انگشت شمار باشند.

? نسبت به خودتان دلسوزی نکنید در عوض کسی را پیدا کنید که به کمک شما نیاز دارد. با کمک کردن به دیگران احساس بهتری خواهید داشت.

? در اماکنی مثل پارک و کافی نت ها به دنبال دوست نگردید.



[ شنبه 92/12/24 ] [ 7:48 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

عوامل زمینه ساز اضطراب کودکان


 

در دوران کودکی بزرگ‌ترین ترس کودک جدا شدن از مادر است که برای بقا به طور غریزی در او به وجود می‌آید؛ به‌گونه‌ای که در نوزاد هفت‌ماهه ترس از چهره ناشناس و غریبه پدید می‌آید و به دنبال آن در صورت شکل‌گیری دلبستگی ناایمن اضطراب جدایی به وجود خواهد آمد. ترس‌های دوران کودکی به نوعی واکنش به محیط اطراف و کمبود امنیت در آن است.

 

طی دوران رشد ما شاهد ترس‌های مختلفی از جمله ترس از صدای بلند و اشیای تیره در کودکان زیر یک سال و ترس از تاریکی، حیوانات، هیولا، ارواح و... در کودکان بزرگ‌تر خواهیم بود که قابل انتظار و اغماض خواهند بود زیرا گذرا هستند و برخورد صحیح با آن از بین رفتن آنها را امکان‌پذیر می‌کند. چنانچه ترس‌های طبیعی ادامه پیدا کرده و شدت یابد، با علایمی چون اختلال در خواب، پرخاشگری، ناخن جویدن، شب‌ادراری و لکنت زبان مواجه خواهیم شد که زندگی روزانه کودک را دچار اختلال می‌‌کند و در این زمان مراجعه به روانشناس کودک الزامی بوده و در صورت عدم رسیدگی به موقع به وخامت آن افزوده خواهد شد و عملکرد کودک را در بزرگسالی در حوزه‌های تحصیلی و شغلی و خانوادگی دچار خدشه می‌کند.

  ادامه مطلب...

[ سه شنبه 92/12/20 ] [ 11:13 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

رویای ناب کودکی

خونه ما

 

گاهی دلم میخواهد بنشینم
مثل کودکی هایم نقاشی خانه ای شیروانی را بکشم
که از اجاقش دود بلند می شود
و معلوم است اهل خانه دور همند
واجاقشان بوی طبخ مهربانی می دهد!



[ دوشنبه 92/12/19 ] [ 10:42 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

چگونه برای کودکان لباس و کفش بخریم؟

 

برای نمایش بزرگترین اندازه کلیک کنید

 

خرید پوشاک برای کودکان، کلا یک پدیده است؛ هم می تواند لذت بخش باشد و هم دردسرآفرین ! لذت بخش چون یک سری کالاهای جدید و نو وارد چرخه پوشاک فرزندتان می شوند که می توانند کلی انرژی بخش باشند. از جایی دردسرآفرین می شوند که با بی اطلاعی خرید کنیم و مجبور شویم گاهی تا چندین بار برای تعویض لباس به مراکز خرید مراجعه کنیم و یا حتی اینکه وقتی لباس را مورد استفاده قرار می دهیم با سایز، رنگ و یا دیگر المان های آن مشکل داشته باشیم.


نکاتی ضروری خرید پوشاک کودک را در این گزارش یادآور شده است:


1. قبل از هر چیز، بهتر است هنگام خرید لباس و کفش برای کودکان، سایز مناسب را برای آن ها انتخاب کنیدمطمئن شوید این سایزها، بر اساس واقعیت است، نه حدس و گمان؛ این مساله باعث می شود، لباس اندازه را انتخاب کنید و مجبور نشوید دوباره، به مغازه برگردید.


2. تاحدامکان فرزند زیر سه سال خود را برای خرید لباس و کفش، همراه خود نبرید. این کار موجب می شود که هنگام خرید، نتوانید لباس های مناسب و هماهنگ با هم را انتخاب کنید. زمانی که کودک را برای خرید، همراه خود می برید، معمولا چیزی را می خرید که او می خواهد.


3. می توانید زمان خرید برای فرزندتان را با زمان حراج های فصلی تنظیم کنید تا بتوانید با پول کم تر، لباس و کفش بیش تر و بهتری برای او تهیه کنید. حتی می توانید با کمی هوشیاری، لباس سال آینده فرزندتان را هم تهیه کنید و با این کار، به اقتصاد خانواده، کمک بیش تری بکنید.


4. روزهای اولیه حراج را از دست ندهید و به محض شروع حراج، اقدام به خرید کنید چون در غیر این صورت، انتخاب های شما، بسیار محدود خواهند شد


5. یادتان باشد که چند هفته قبل از نوروز، برای خرید اقدام کنید تا هم پول کم تری صرف کرده باشید و هم انرژی کم تری! اگر همه با هم برای خرید بروند، سودجویان به فکر می افتند کالاهایی با قیمت بالا و کیفیت پایین وارد بازار کنند و این طوری سر شما را کلاه بگذارند.


6. اگر فرزندتان دوره خردسالی را پشت سر گذاشته، سعی کنید بدون حضور خودش، برایش لباس یا کفش نخرید؛ چون ممکن است در انتخاب رنگ مناسب با چهره فرزندتان یا قد و سایز لباس و حتی هماهنگ کردن لباس هایشان با هم، دچار اشتباه شوید.


? پاپوش کودکانه


چه طور سایز جوراب فرزندمان را پیدا کنیم؟


جوراب ها می توانند زیبایی لباس کودکان را دوچندان کنند. معمولا سایز جوراب بچه ها، متناسب با سایز کفش و سن آن ها اندازه گیری می شود. جوراب ها، هم برای دختر و هم برای پسر، رنگ ها، مدل ها و طرح های گوناگونی دارند. در واقع، اندازه گیری سایز جوراب، بسیار متفاوت و سخت تر از سایز کفش کودکان است. سایز جوراب ها، بر اساس طول پا مشخص می شود، اما سایز کفش ها، بر اساس طول کفش مشخص می شود. بنابراین به این دو نکته، قبل از خرید جوراب برای کودک تان، حتما توجه کنید.


راه کار:


1. سایز کفش و سن کودک را مشخص کنید.


2. سایز جوراب کودکان، بر اساس سن و سایز کفش آن ها تعیین می شود. کودکان بین صفر تا 9 ماه که سایز کفش شان تا سایز 20 است، از سایزهای کودکانه استفاده می کنند. کودکان بین 9 ماه تا دو سال که سایز کفش شان بیش تر از 20 است، از جوراب هایی استفاده می کنند که برای کودکانی که تازه، راه افتاده اند، تهیه می شود. کودکان بین دو تا چهار سال، از جوراب های کودکانه سایز کوچک استفاده می کنند و زمانی که، بین چهار تا هشت سال هستند، باید از جوراب های سایز متوسط استفاده کنند.


3. سایز جوراب کودکان بزرگ تر نیز بر اساس سایز کفش شان و روی آن ها درج می شود.



[ چهارشنبه 92/12/14 ] [ 11:35 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

زندگی

ریتم زندگی

 

زندگی رسم خویشاوندی است

زندگیبال و پری دارد با وسعت مرگ

پرسشی دارد اندازه ی عشق

زندگی چیزی نیست که لب طاقچه ی عادت از یاد من و تو برود

زندگیحس غریبی است که یک مرغ مهاجر دارد

زندگی سوت قطاری است که در خواب پلی می پیچد

زندگی مجذور آیینه است

زندگی گل به توان ابدیت

زندگی ضرب زمین در ضربان دل ماست

زندگی هندسه ی ساده و یکسان نفسهاست



[ سه شنبه 92/12/13 ] [ 6:11 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

10 آموزش واجب برای کودکان

در این مقاله آموزش های واجبی که باید حتما والدین به آن توجه داشته باشند و در امر تربیت و آسودگی روان کودک خود انجام دهند فهرست شده است. به امید فرزندانی شاد و سالم
 
برخی مسایل هستند که باید حتما به فرزندان عزیز خود بیاموزید. کودکان آسیب‌پذیر، ساده و ترسو هستند. این وظیفه والدین است آنها را برای رویارویی با برخی مشکلات و بلاها آماده کنند.

1. حرف زدن با غریبه ها

آموزش و هشدار دادن به کودکان در مورد ارتباط با غریبه ها از جمله مواردی است که پدر و مادرها باید آن را جدی بگیرند. باید در این مورد با دقت و تاکید بسیار با فرزندان خود صحبت کنید. البته مراقب باشید این مساله را طوری مطرح نکنید که موجب ترس کودک از غریبه ها بشود. باید به جای ترساندن آنها، اطلاعات مفید که حالت هشدار نیز دارند، به فرزند بدهید.


2.  واکنش در برابر بلایای طبیعی


برخی از بلاهای طبیعی به مرور تخریب می کنند و آسیب می رسانند و فرد در برابر آنها فرصت واکنش دارد. اما برخی از آنها نیز ناگهانی هستند و نمی توان هیچ کاری انجام داد. وظیفه پدر و مادر این است خودشان با مطالعه و تحقیق و یافتن اطلاعات ارزشمند و البته مفید، فرزندان خود را برای رویارویی با چنین رویدادهایی آماده کنند. فرزندان باید بدانند در مواقع سیل، زلزله، طوفان یا آتش‌سوزی بهترین واکنش برای نجات یافتن چیست. 
3.    پس از گم شدن چه کنند

پدر و مادر باید به فرزندان خود بیاموزند وقتی گم شدند. با صدای بلند نام اصلی شما را صدا کنند یا از مادرها یا افراد دیگری که در نزدیکشان هستند کمک بخواهند. به آنها در مورد امنیت در روزهای معمول زندگی آموزش لازم را بدهید. از هر فرصت مرتبطی استفاده کنید تا به کودکان در مورد حفظ امنیتشان بیاموزید. در مورد احتمال گم شدن با آنها حرف بزنید و نمایش های مشابه برایشان بازی کنید تا آمادگی این مساله را داشته باشند.


4. آموزش مسیریابی


منظور از جهت‌یابی این نیست که فرزند خود را به نجوم‌شناس قهار مبدل کنید که با کمک خورشید و ماه و ستاره ها بتواند راه خودش ر ا بیابد. قرار هم نیست یک جی‌پی‌اس به او بدهید تا راه درست را پیدا کند. آموزش های ابتدایی مسیر و جهت یابی را به او بیاموزید تا شمال و جنوب و شرق و غرب را بتواند تشخیص دهد. در مسیر پارک، پاساژ، فروشگاه و ... در مورد جهت و جغرافیا با او حرف بزنید. همین کافی است.

5. آشنایی با محله

باید فرزند خود را با محله ای که در آن زندگی می کنید آشنا کنید. این برای مواقع ضروری بسیار لازم است.

6.    نشانی و شماره تلفن

از اینکه فرزند شما نشانی و شماره تلفن  خانه را بلد است، مطمئن شوید.

 
7. کمک های اولیه


مسایل بسیار ابتدایی و ساده  کمک های اولیه را به فرزند خود بیاموزید. در مورد مسایلی همچون بریدن یا خراش برداشتن پوست برایش حرف بزنید و بگویید اگر تنها بود و چنین رویدادی برایش رخ داد، چه باید بکند.


8.  اطلاعات لازم در مورد آتش‌سوزی

لطفا خودتان در مورد اقدامات لازم هنگام آتش‌سوزی مطالعه کنید و اطلاعات مفید و ساده و لازم را به فرزندتان نیز منتقل کنید. کودک باید بداند در این مواقع چطور برخورد کند.


9. اطلاعات لازم در مورد محل زندگی دوستان و فامیل

کودک شما باید محل زندگی دوستان یا فامیل نزدیک را بداند تا بتواند در مواقع ضرورت از آنها استفاده کند.

10.  دانستن شماره های ضروری


شماره های ضروری همچون پلیس، اورژانس یا آتش نشانی چیزهایی هستند که باید به فرزند خود بیاموزید. دانستن این شماره های ساده برای مواقع ضروری بسیار لازم و واجب است.



[ پنج شنبه 92/12/8 ] [ 10:22 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

خوابیدن کنار مامان و بابا صحیح یا غلط

در نظر داشته باشید که جداسازی محل خواب کودکان یک نیاز دو طرفه است هم برای والدین و هم برای کودک! به همین دلیل لازم است تا والدین توجه کافی داشته باشند تا محل خواب کودک خود را از سن زیرسه سال جدا کنند...
 

قطعاً همه شما وابستگی‌های بی‌شمار یک نوزاد به پدر و مادر و به خصوص مادر را درک خواهید کرد. وابستگی‌هایی که پدر و مادر را به گونه‌ای عاطفی وادار می‌سازد تا از نوزاد مراقبت کرده و نیازهای او را مرتفع گردانند. اما گاهی اوقات با بکار‌گیری روش‌هایی خارج از اسلوب صحیح رفتاری‌، کودکان بیش از آن‌چه که باید به پدر و مادر وابسته می‌شوند و همین سبب می‌شوند تا آن‌ها مدت بیشتری در حریم پدر و مادر خود سکنی داشته باشند!

حضور بیش از اندازه فرزندان در اتاق خصوصی والدین، ممکن است باعث سردی میان پدر و مادر شده و حتی زمینه ساز بروز اختلافات و برخوردهای نامناسبی میان آنان گردد. از این روست که اهمیت جدا سازی محل خواب کودکان از اتاق والدین به یک ضرورت تبدیل خواهد شد.
 
از بدو تولد تا چه سنی؟

آن‌چه که مسلم است؛ نوزاد در بدو تولد نیازهای بسیاری دارد که به طور ویژه ای مادر مسئولیت رسیدگی به آن‌ها را دارد. شاید دلیل عمده حضور نوزادان در اتاق والدین رسیدگی به موقع به این دسته از نیازها باشد. تعویض به موقع و رفع گرسنگی نوزاد توسط مادر از بارزترین دلایل حضور نوزاد در نزدیک‌ترین مکان به مادر است‌. از طرف دیگر نوع تنفس نوزاد و چگونگی خوابیدن او و بسیاری از مسائل دیگر هستند که نیازمند دقت و رسیدگی می‌باشند.

پس با این حساب طبیعی است که نوزادی که تازه متولد شده تا چند ماه پس از تولدش در نزدیک‌ترین مکان به مادر و یا به بیان دیگر در اتاق پدر و مادر حضور داشته باشد. مرز نوزادی تا هنگامی است که او بتواند واکنش‌های اطرافیان را به خوبی متوجه شده و تا حدی بتواند با توان خودش بنشیند یا چهار دست و پا حرکت کند. پس از این زمان می‌توان کودک را به اتاق دیگری منتقل کرد و هر چند ساعت یکبار به منظور سرکشی و بررسی حالات و شرایط به او سر زد .

سنین یک‌سالگی تا دوسال بهترین زمانی است که می‌توان کودک را از اتاق پدر و مادر خارج و با اتاق مختص به خود آشنا کرد. در این سنین کودک به حدی رشد یافته که بتواند خوب بخوابد و هنگام گرسنگی تحمل کافی داشته باشد تا مادر به او برسد و از طرف دیگر هنوز وابسته به محیط پدر و مادر نشده و ترس از تنهایی و … برایش مفهومی ندارد و خیلی راحت با محیط جدیدش مانوس خواهد شد بی آن‌که پدر و مادر برای عادت دادن او به محیط جدید متحمل دردسری بشوند !

راه‌هایی برای جدا کردن محل خواب کودکان بالای سه سال

بسیاری از والدین را دیده‌ام که فرزندان‌شان را تا سنین بالاتر از 3سال هنوز در اتاق شخصی خود نگهداری می‌کنند و مدام از سختی‌های جدا کردن اتاق فرزندشان گله و شکایت می‌کنند!

طبیعی است که وقتی کودک با محیطی انس بگیرد و مفهوم ترس و تاریک و … را متوجه شود به سختی می‌شود او را به اتاقی فرستاد که در آن تنها باشد و تنها بخوابد!

کودکان بالای سه سال معمولاً در برابر جدا شدن جای خواب‌شان از کنار والدین واکنش‌های طولانی مدت نشان می‌دهند و به یکباره نمی‌شود جای آن‌ها را از اتاق والدین جدا ساخت!


 * ابتدا سعی کنید به اتاق کودک برسید و وسایل و اسباب‌بازی‌هایی را که او دوست دارد در آن قرار دهید. ساعاتی در روز به همراه کودک در اتاق او بنشینید و سعی کنید تمام قسمت‌های اتاق را به او نشان دهید و با او در اتاق بازی کنید. اگر اتاق کودک کمد دیواری یا قسمت‌های ناشناخته‌ای دارد، آن‌ها را به کودک نشان داده و سعی کنید علاقه‌ای بین کودک و اتاق شخصی‌اش برقرار کنید.

* در طول روز برای بازی کردن فرزندتان را به اتاق خودش هدایت کنید و به او بگویید که در همان اتاق می‌تواند بازی کند و نباید وسایل بازی‌اش را به خارج از اتاق بیاورد‌. در میان بازی و هنگامی که کودک خسته می‌شود او را در همان اتاق بخوابانید و در کنارش تا کامل به خواب رود‌. توجه داشته باشید که اتاق کودک هرگز نباید تاریک و بدون نور باشد تا او بتواند به راحتی و بدون ترس به اتاق شخصی‌اش علاقه‌مند شده و آنجا را بپذیرد.

* برای انتقال کودک از اتاق شما به اتاق خودش هرگز از کلمات و عبارات امری مانند: باید به آنجا بروی و … استفاده نکنید!

کمی تحمل داشته باشید و با زبان رفتار او را قانع به حضور در اتاق خودش نمایید.

چند شب وقتی که کودک در اتاق شما و در کنار شما می‌خوابد سعی کنید به صورت هدفمند آسایش او را از بین ببرید. به عنوان مثال:

* اگر کودک بر روی تخت شما ( والدین خود ) می‌خوابد، می‌توانید خود را به خواب زده و جای خواب او را تنگ کنید. در این هنگام اگر با اعتراض کودک مبنی بر تنگ بودن جای خوابش مواجه شدید می‌توانید با خونسردی به او بگویید که یک تخت خالی در اتاقش منتظر اوست و او خودش این جای تنگ را انتخاب کرده است!

* اگر کودک در اتاق شما به خواب رفته است برق را روشن بگذارید و سعی کنید با صحبت کردن و سرو صداهای معمول او را بیدار کنید و زمانی که اعتراض او مبنی بر سرو صدا و نور را شنیدید به او بگویید که اتاق او در کمال آرامش و سکوت انتظارش را می‌کشد و می‌تواند بدون دغدغه آنجا راحت بخوابد!

* وقتی که کودک تا حدودی اتاق خود را پذیرفت و به آنجا رفت سعی کنید شب‌ها محیط اتاق را با یک چراغ خواب کوچک تا حدی روشن نگه دارید که او از ترس تاریکی دوباره به حریم خصوصی شما وارد نشود.

* اگر کودک شما در سن 5 سالگی به بالا قرار دارد و حاضر نمی‌شود به اتاق خودش برود می‌توانید با کمک روانشناس و بهره‌گیری از مشاور او را به اتاق شخصی خود بفرستید.


بهانه‌گیری‌های گاه و بیگاه  برای حضور در کنار والدین

گاهی ممکن است کودک با اینکه به اتاق خود انس گرفته و جدا از پدر و مادر می‌خوابد اما بعضی از شب‌ها نا آرامی کند و بخواهد که در کنار والدین بخوابد. این رفتار تا سن 8 سالگی می‌تواند طبیعی باشد. در این مواقع پدر و مادر باید با قرار دادن قانون و قاعده او را در اتاق خود بپذیرند و از سویی دقت داشته باشند تا این بی‌قراری‌ها به هرهفته و هر شب تکرار پیدا نکند. به عنوان مثال اگر در ماه دو شب کودک نا آرامی کند و به هر دلیلی بخواهد در کنار پدر و مادر باشد، آن‌ها می‌توانند با گفتن این عبارات که: اتاق ما به زیبایی و راحتی اتاق تو نیست / ما صبح‌ها زود بیدار می‌شویم و تو نمی‌توانی راحت بخوابی و … او را مجاب کنند که همین یکبار می‌تواند در جای دیگری غیر از اتاق خودش بخوابد.

اگر درخواست‌های کودک مبنی بر خوابیدن در کنار والدین بصورت مکرر و پشت سر هم تکرار شود؛ قطعاً حاکی از علتی است که کودک را نا آرام ساخته. این عوامل می‌تواند انوع ترس‌ها مانند ترس از تنهایی و ترس از تاریکی و … باشد.

همچنین تماشای برخی از برنامه‌ها و فیلم‌هایی که برای سن کودکان تعریف نشده است باعث می‌شود که آن‌ها در هنگام خواب شبانه دچار نگرانی و پریشانی شوند و از این رو لازم است والدین دقت داشته باشند تا فرزندان آن‌چه را که مناسب با سن و شرایط روحی‌شان نیست را تماشا نکنند. در نظر داشته باشید که جداسازی محل خواب کودکان یک نیاز دو طرفه است هم برای والدین و هم برای کودک! به همین دلیل لازم است تا والدین توجه کافی داشته باشند تا محل خواب کودک خود را از سن زیرسه سال جدا کنند.



[ پنج شنبه 92/12/8 ] [ 10:20 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

نکاتی در مورد تنقلات کودکان
تمام تنقلات و غذاهای مصرفی کودکان باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند.
 
در هنگام خریداری تنقلات به تاریخ تولید و انقضای محصولات توجه کنید.
 
لواشک و آلوچه مورد علاقه کودکان باید دارای پروانه ساخت باشند. از خریداری انواع بدون علامت و پروانه جداً خودداری نمایید.
 
آب نبات، شکلات و آدامس های عرضه شده در بازار در صورتی مصرف آنها مورد تأیید است که دارای پروانه ساخت و تاریخ مصرف معتبر باشند..........
 
 
انواع شکلات های با مارک و مشخصات خارجی که بدون مجوز وزارت بهداشت عرضه شوند، تقلبی بوده و یا تاریخ مصرف آن ها تمام شده و مورد تأیید نمی باشند.
 
مصرف فرآورده های حجیم شده و شور غلات برای کودکان زیر دو سال ممنوع است.
 
محصولاتی مانند تمبر هندی که بصورت غیر مجاز وارد می شوند مورد تأیید نبوده و از مصرف آنها به خصوص در کودکان جداً خودداری فرمایید.
 
از خریداری و مصرف انواع آب میوه هایی مانند آب آلبالو یا آب زرشک و از این قبیل که توسط دوره گردها عرضه می شوند، به لحاظ آلودگی و مصرف رنگ های مصنوعی به خصوص برای کودکان جداً خودداری شود.
 
از مصرف آب میوه هایی که در اماکن عمومی تهیه می شوند و اصول بهداشتی در شستشو و ضد عفونی کردن میوه و دستگاه های آب میوه گیری رعایت نمی شود و یا در لیوان های غیر بهداشتی عرضه می شوند، به خصوص برای کودکان خودداری نمایید.
از خریداری و مصرف انواع چیپس که بصورت فله ای یا بدون مارک و مشخصات و بدون پروانه ساخت تهیه و عرضه می شوند، جداً خودداری شود.
 
به فرزندانتان آموزش دهید که فقط بستنی های پاستوریزه ی دارای پروانه ساخت را خریداری کنند.
 
از مصرف محصولاتی که به نام چیپس هندی معروف شده به لحاظ داشتن رنگ های غیر مجاز جداً خودداری کنید.
 
از مصرف بستنی های یخی که در بعضی مناطق بصورت غیر مجاز تهیه می شوند، به لحاظ آلودگی و داشتن رنگ های مصنوعی مضر جداً خودداری شود.
 
از مصرف محصولاتی مانند یخ در بهشت و از این قبیل که بصورت غیر بهداشتی تهیه و توسط دوره گردها عرضه می شوند، خودداری نمایید.
 
از خریداری و مصرف محصولات داخلی یا خارجی که تاریخ مصرف آنها دست کاری یا با چسباندن ستاره و غیره مخدوش گردیده، خودداری نمایید.


[ جمعه 92/12/2 ] [ 11:57 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

::

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه

الکسا