سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیمکت آخر

ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه ها را

کودک و هنر

همه کودکان نقاشان بالفطره اند



والدین چگونه دریابند کلاس نقاشی که برای کودکانشان انتخاب کرده‌اند با رعایت اصول آموزش نقاشی کودکان است؟
اول از همه آن‌که به هیچ عنوان کودکان را نباید به کپی کاری وادار کرد. کپی کردن در کلاس و این‌که مربی نقاشی را روی تخته بکشد و کودکان از روی آن بکشند کاملا اشتباه است و همچنین این‌که مربی شکل‌ها را خلاصه کند و بگوید مثلا این گل است برای وسطش از یک دایره استفاده کنید هم اشتباه است، نکته دیگر در مورد کلاس‌هایی است که گاه اصرار دارند کودک در چند جلسه بر روی یک نقاشی کار کند در حالی که کودک خودش تعیین می‌کند که کی نقاشی اش پایان یافته.

یعنی مربی تمی‌تواند به کودک بگوید که اثرش تمام شده یا نه؟
به هیچ وجه، این خود کودک است که تمام شدن کارش را اعلام می‌کند، از طرفی برای کودکان زیر 3 سال اصلا نمی‌توان انتظار کار کردن بیش از 5 تا 10 دقیقه را داشت . کودکان بزرگ‌تر هم نهایتا نیم ساعت روی نقاشی شان کار می‌کنند. متاسفانه برخی آموزشگاه‌ها برای این‌که اثری را برای جشنوراه بفرستند و کارهایی از این دست، کودک را مجبور می‌کنند مدام بر روی یک نقاشی کار کند و در این میان هم خلاقیت کودک را از بین می‌برند و هم او را شکنجه می‌دهند تا یک اثر سفارشی برای خودشان بدست بیاورند یا با آن پدر و مادرهایی که ناآگاهند را راضی نگه دارند.

 کلاس های کودکان بسته به سنشان چگونه تقسیم می شود؟
 کودکان را به چهار دسته کلی تقسیم می کنند. گروه اول  کودکان 18 ماهه تا 3 ساله است، گروه بعدی کودکان 4 تا 6 سال، بعد گروه 7 تا 9 سال و در آخر هم 10 تا 12 سال است. نمی‌توان یک کودک 5 ساله و 9 ساله را سر یک کلاس نشاند و در مرحله اول آن کلاس باید به درستی مربوط به آن گروه سنی تنظیم شده باشد چراکه هر دوره ویژگی‌های خاص خودش را دارد. و آموزش نقاشی هم بر اساس روند تفکر کودک باید مشخص شود. مثلا ما در دوره‌های دوم و سوم اندک اندک آموزش را وارد نقاشی می‌کنیم.

یعنی آموزش چندانی در این دوره ها وجود ندارد؟

ببینید تمام کودکان تا حدود 9 سالگی نقاشان بالفطره هستند و مربی و خانواده‌ها تنها باید شرایط بروز این خلاقیت را فراهم کنند.

نقش آگاهی والدین در این میان چیست؟
اغلب خانواده‌ها آگاهی درستی از آموزش درست ندارند، به نظر من مربی باید پیش از شروع کلاس یک یا دو جلسه توجیهی داشته باشد و  والدین را از روند کارش آگاه کند و آن‌ها را با باید و نبایدهای نقاشی کودکان آگاه کند، تا آن‌ها هم در خانه رفتار درستی با این موضوع داشته باشند و هم در مورد کلاس انتظاراتشان درست باشد.

این نوع آموزش نقاشی که شما می‌گویید ابزارهای خاصی می‌خواهد؟

مربی می‌تواند با بازی و تاتر و داستان و تحرک، کودکان را در فضای نقاشی قرار دهد و بقیه به عهده کودک است که بر اساس تفکرش نقاشی کند. از طرفی مربی باید بداند که مثلا کودکان زیر سه سال نمی‌توانند از مداد استفاده کنند و برای آن‌ها آبرنگ و گواش مناسب است و دفترهای نقاشی کوچک و آ5 هم برای کودکان زیر سه سال مناسب نیست. همچنین می‌توان از ابزار کلاژ و خمیر بازی و اینها هم استفاده کرد و تنها محدود به متریال‌ها نقاشی نبود. یک نکته دیگر هم که می‌خواهم اضافه کنم این است که لازم نیست کودک هر بار وسایلش را ببرد و بازگرداند بلکه مربی و آموزشگاه می‌تواند این وسایل را در جایی در کلاس حفظ کند و بعد در آخر ترم به والدین بازگرداند.

پس با این اوصاف لازم نیست مربی خودش نقاش باشد یا این‌که بلد باشد شکلی را بکشد؟
نه، این درست نیست که هرکس نقاشی خوانده یا خودش نقاش است فکر کند می‌تواند بیاید و مربی نقاشی کودکان شود. این کار تخصص خودش را لازم دارد و مربی باید آگاهی های زیادی را همزمان از نقاشی کودکان و روانشانسی کودکان بداند و بر اساس ویژگی‌ها سنی آن دوره سر فصل تعیین کند.

پشت نقاشی کودکان چه چیزی است که این همه کارشناسان آن‌ را مهم قلمداد می‌کنند؟
کودکان با نقاشی خودشان را بروز می‌دهند و از سوی دیگر می‌توان با آن تعامل، روابط اجتماعی و خلاقیت و جسارت را به آن‌ها یاد داد. نقاشی ابراز آموزشی مهمی است و حتی در مدارس هم می‌توانند در آموزش ریاضی و علوم اجتماعی و دروس دیگر از آن استفاده کنند. در این راه آگاهی های یک مربی خیلی می‌تواند حتی در عوض کردن روحیه یک کودک کمک کنند باشد.

چگونه می‌شود روحیه یک کودک را با نقاشی تغییر داد؟

حتی با تغییر یک تکنیک می توان روحیه یک کودک را عوض کرد، مثلا به کودکی که گوشه گیر است و حالتی از افسردگی دارد می‌شود به جای مداد، ماژیک داد و آنوقت ماژیک هم جسارت کودک را بالا می‌برد و هم حال او را عوض می‌کند، چون از طرفی قابل پاک کردن هم نیست اما این‌ها همه به آگاهی مربی بازمی گردد.

مربی چقدر باید آگاهی اش از روانشناسی نقاشی را در آموزشش دخالت دهد؟
مربی باید در این زمینه آگاهی کامل داشته باشد اما هیچگاه نباید به نقاشی کودک نگاهی روانشناسانه داشته باشد و مثلا بگوید امروز خط کودک مغشوش است و کودک را مریضببینددر واقع این کار آموزش را سخت می‌کند اما اگر مثلا یک شکل غیر معمولی در طی یک دوره 7 تا 8 جلسه‌ای تکرار شود آن وقت مربی می‌تواند ارجاع دهد به مشاور کودکان و باز هم نباید خودش اقدامی بکند.



[ یکشنبه 92/4/30 ] [ 6:16 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

تابستان

 

کلاس های تابستانه مفید برای کودکان

ی

مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد کلاس های ورزشی بسیار بیشتر از درسی برای کودکان تاثیر گذار است و ذهن آنها را فعال و پویا می کند.


بسیاری از خانواده با نزدیک شدن به تابستان نگران اوقات فراغت فرزندانشان هستند و از این رو از راه های مختلف تلاش می کنند تا بچه هایشان را سرگرم کنند.


بررسی ها نشان می دهند: قبل از ثبت نام کردن فرزندانشان در هر کلاسی ابتدا با خود فرزندتان مشورت کنید و از او بخواهید تا درباره علایقش با شما صحبت کند.

البته متخصصان در جدیدترین یافته های خود نشان داده اند کلاس های ورزشی به ویژه شنا و ژیمناستیک باعث افزایش قدرت حافظه و هوش کودکان می شود و آنها را  از تنبلی دور می کند.

کلاس هایی که فرزندانتان را ثبت نام می کنید باید متناسب با گروه سنی کودکانتان را ارزیابی کنید و بهترین کلاس ها را برای او انتخاب کنید تا در آخر تابستان توانایی فرزندتان چند برابر شده باشد و حافظه و قدرت یادگیری او برای درس های جدید سال تحصیلی افزایش یافته باشد.

 



[ یکشنبه 92/4/30 ] [ 6:7 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

اموزش روزه داری

روزه را در کودکان درونی کنیم



امروزه، معنویت، شکل گیری هویت ارزشی، نیاز به ارتباط معنوی با هستی و هوش هیجانی بحث مهمی در روان شناسی است. دین مبین اسلام براساس فضیلت و فطرت انسان و برای شکوفایی ابعاد وجودی او، جامع ترین پاسخ ها را داده و برای آن ها شیوه های متعالی همچون روزه تعیین کرده است. آماده سازی مناسب کودکان و نوجوانان برای آشنایی و انجام تکالیف دینی و افزایش آگاهی والدین از اثرات مختلف تربیتی و افزایش مهارت والدین در پرورش معنویت و دین فرزندان، بحثی ظریف و تخصصی است. ‌در این جا راهکارهای آماده سازی کودکان و نوجوانان برای روزه گرفتن را مطرح می کنیم.

ادامه مطلب...

[ پنج شنبه 92/4/20 ] [ 9:50 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

روزه داری در کودکان

روزه سرگنجشکی(تکنیک روان شناختی شکل دهی)

 


یکی از پتانسیل‌های روان‌شناختی که در برنامه‌های روزه داری وجود دارد و سبب تمرین گام به گام خود کنترلی و خویشتن‌داری است می‌شود، تکنیک «شکل دهی» است. در این شیوه شباهت‌های پی در پی رفتار مطلوب با شبیه‌ترین و نزدیک‌ترین رفتار به رفتار هدف، آن قدر تشویق و تقویت می‌شود تا زمانی که به تدریج آن رفتار به طور کامل به وجود آید. با روش شکل دهی مقدار، شکل، دوام و شدت رفتار را می‌توان به میزان دلخواه تغییر داد. روایات متعددی، برای تمرین دهی و عادت دهی کودکان و نوجوانان به خویشتنداری، ما را تشویق کرده‌اند تا از «تکنیک شکل دهی» رفتار کمک بگیریم.
به عنوان مثال، در روایتی از امام صادق می‌خوانیم، ما کودکانمان را در هفت سالگی به روزه گرفتن، به اندازه‌ای که توان آن را دارند، نصف روز، بیشتر یا کمتر توصیه و تشویق می‌کنیم، هرگاه تشنگی و گرسنگی بر آنها غلبه کرد افطار می‌کنند، تا به روزه «عادت کنند» و توان روزه‌داری بیابند. شما کودکانتان را در نه سالگی به روزه گرفتن، به هر اندازه که می‌توانند توصیه و تشویق کنید؛ هرگاه تشنگی بر آنها غلبه کرد افطار کنند.

 

ادامه مطلب...

[ پنج شنبه 92/4/20 ] [ 9:47 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

فرهنگ و اموزش
آیا تلفن همراه می تواند برای آموزش به کار رود؟



آیا تلفن همراه می تواند به بهبود سواد در جامعه کمک کند و برای هدف های آموزشی مورد استفاده قرار گیرد؟ آیا تلفن همراه می تواند به ترویج برابری جنسیتی در آموزش و افزایش فرصت های آموزشی برای زنان و دختران کمک کند؟

پاسخ یونسکو، دفتر علمی فرهنگی و آموزشی سازمان ملل به این پرسش ها آری است. یونسکو از 18 تا 22 فوریه امسال، یک هفته تمام را به نام "آموزش تلفن همراه" نام گذاری کرده تا استفاده از این ابزار را به عنوان راهی برای ترویج مطالب آموزشی معرفی کند.

یونسکو بر این باور است که تلفن همراه می تواند به طور ویژه در کشورهایی که با کمبود کتاب روبه رو هستند، اما تلفن های همراه در آن ها محبوبیت بالایی دارند به عنوان یک ابزار آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.  این دومین هفته آموزش با تلفن همراه (MLW) است که در ماه فوریه (بهمن) در مقر یونسکو در پاریس برگزار می شود. 


بر اساس داده های آماری در جهان، تا پایان سال 2012 نزدیک به شش میلیارد مشترک تلفن همراه در جهان ثبت شده است. این تلفن های همراه می توانند مفاهیم آموزشی را به شیوه ای بسیار سریع و ساده و البته گسترده به مخاطبان خود برسانند. 

یونسکو و سازمان های همکارش در این برنامه، در هفته آموزش با تلفن همراه در سال 2013 روش های تازه ای را در آموزش از راه تلفن های همراه را به اشتراک خواهد گذاشت. روش هایی که به باور یونسکو می توانند در رسیدن به هدف جهانی آموزش برای همه یاری رسان باشند.

منبع: 

http://www.unesco.org



[ سه شنبه 92/4/11 ] [ 1:41 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

بیش فعالی
بیش فعالی کودک چه نشانه هایی دارد؟



 "کودک باید کمترین نشانه های ابتلا به اختلال بیش فعالی را داشته باشد، نمی توان هر کودکی که شیطنت دارد را بیش فعال دانست."

 


این گفته رزیتا داوری آشتیانی، یک پزشک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان درباره اختلال نقص توجه در کودکان یا بیش فعالی است. دکتر رزیتا داوری آشتیانی  در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز گفت: "بیش فعالی شایع ترین اختلال روانپزشکی کودکان و نوجوانان است که به صورت سرپایی با مراجعه به درمانگاه ها، درمان می شوند. این اختلال در میان کودکان و نوجوانان حدود 5 تا 8 درصد شیوع داشته و شامل سه نوع پرتحرکی، کمبود توجه و کم توجهی و رفتارهای تکانه ای می شود." 

ادامه مطلب...

[ سه شنبه 92/4/11 ] [ 1:36 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

کودکان استثنایی

کودک اتیسم را بهتر بشناسیم



اختلال اتیستیک که لئوکانر در سال 1943 موفق به کشف آن در گروهی از  کودکان  تحت مطالعه خود شد به رغم آشکار شدن بخش زیادی از ابعاد ناشناخته ی آن هنوز از پیچیدگی های خاص خود برخوردار می باشد. عواملی چون شباهت های زیاد رفتاری این گروه با سایر اختلالات نافذ رشدبه ویژه اختلال آسپرگر، درآمیختگی با سایر اختلالات کودکان مانند کم توان ذهی، وجود تشخیص های افتراقی برای آنان، و تبیین عوامل علمی مختلف در بروز آن چون علت های عصب شناختی ـ زیستی و ژنتیکی، تظاهرات متناوب رفتاری در حوزه ی علایق، هوش، استعداد در میان انها و نیز تظاهرات برخی استعدادهای عالی  و زودرس در انها مانند خواندن، بیش از پیش بر پیچیدگی این اختلال افزوده است.

در سال 1943 دکتر لئوکارنر در بیمارستان هاپکینز یک گروه 11 نفری از کودکان را مورد مطالعه قرار داد که دارای ویژگی هایی چون تنهایی, در خود ماندگی, ناتوانی در ارائه ژست های بدنی خاص و قابل انتظار, تاخیر رشدی, تکرار یا پژواک کلام, یکنواختی صدا و کلام, حافظه طوطی وار و عالی, محدودیت در انواع حرکات خود بخودی, رفتارها و ادا و اطوارهای قالبی, اسرار بر یکنواختی محیط, و ممانعت از تغییر در آن, تماس چشمی ضعیف, رابطه غیر طبیعی با دیگران تصاویر و اشیا بی جان بودند. در آن سالها کارنر به این کودکان برچسب اوتیسم داد اما تا سال های 1980 این کودکان در طبقه عقب ماندگان ذهنی و یا اسکیزوفرنی کودکی جایی می گرفتند.  بعدها محققان چندین نوع اختلال دیگر را که هر کدام از برخی نشانه ها شبیه اختلال اتیستیک بودند ارائه دادند و همه آنها را تحت عنوان اختلال نافذ رشد ظبقه بندی کردند. ویژگی مشترک همه این اختلالات ظهور آنها در سالهای اولیه کودکی و نیز نقص در تعاملات و روابط اجتماعی است که بعنوان محوری ترین ویژگی همه این نوع اختلالات محسوب می شود.

  ادامه مطلب...

[ سه شنبه 92/4/11 ] [ 1:33 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

اموزگار مهربان

90351659557635987613.jpg13900225318539680057.jpg



[ سه شنبه 92/4/4 ] [ 6:1 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

در اتنظار یار

آبشار نقره ای

 

صدای زیبای آبشار نقره‌ای را با همین گوش‌های تیزم می‌شنوم. گویی که قطره قطره‌اش برایم حکم یک دریا دارند، صدایشان کردم آمدند و برایم یک جام از آب گوارا آوردند.

گفتم: مگر خودتان تشنه نیستید گفتند ما سیرابیم، اما تو هنوز رودخانه دلت کویر است، لیوان را گرفتم، نوشیدم آن را، گوارا بود و به دلم نشست و در همان لحظه دیدم صدایی دگر نمی شنوم، هر چه نگاه کردم آن همه قطرات آب را ندیدم، گفتم خدایا چرا اینگونه مرا تنها گذاردند؟ چرا اینگونه سیراب شدم، اما مرا خواب کردند و رفتند، صدایی شنیدم، به سویش دویدم و رسیدم، آری، آری، این همان آبشار است و رفتم یک لیوان را در کنار سنگ‌ریزه‌های آبشار دیدم، دویدم، دویدم، آنقدر که دوباره تشنه شدم اما دیدم نوری کنارم ایستاده، گفتم که هستی!

گفت: همان کسی که در انتظارش کنار جاده سرنوشت نشسته‌ای.

گفتم من لیاقت ندارم، چرا سراغم آمدی؟

گفت: پاک است دلت، اینگونه مگذار آلوده شوند، گفتم: چگونه؟

گفت مرا طلب کن، صدایم زن،

گفتم نمی‌رسد صدایم به گوشت، گفت رسیده، اما نه با آن لحنی که باید مرا طلب کنی.

گفتم عشقم را چه کنم، گفت: عاشق باش، اما آنگونه که خودت می‌گویی بر سر جاده انتظار منتظرش باش.

این را گفت و از جلوی چشمان سیاهم محو شد.     

 



[ دوشنبه 92/4/3 ] [ 11:31 صبح ] [ شبنم موحد ]

نظر

پس انداز

آموزش پس انداز به کودکان


رابطه کودک و پول مسئله ای است که ذهن اغلب والدین را به خود مشغول می سازد. چگونه می توان فرزندانی تربیت کرد که در آینده از نظر مالی موفق باشند و چه طور می توان برنامه ریزی مالی را ازکودکی به بچه ها  آموخت. در ادامه فعالیتی آمده که به طور عملی به بچه ها پس انداز کردن و جمع کردن پول را یاد میدهد.

 


مواد لازم :

کاغذ سفید

مدادرنگی یا ماژیک

چسب و قیچی

آگهی های تبلیغاتی روزنامه ها و یک جعبه مقوایی بیسکویت

 

 

آموزش پس انداز به کودکان:

 

1- ابتدا  به کودک توضیح دهید که پس انداز کردن به منظور خرید یک اسباب بازی یا هر شیئی دیگری است که به آن علاقه دارد.  زیرا قیمت آن اسباب بازی بیشتر از مقدار پولی است که معمولا به او می دهید.

2- از کودکتان  بپرسید  قصد دارد با پولی که پس انداز می کند چه چیزی بخرد. به او کمک کنید تا  اسباب بازی یا شیئی مورد علاقه اش را سریعتر مشخص کند.

3- قیمت اسباب بازی یا شیئی مورد نظر کودک را به او بگویید(به طور مثال قیمت 3000تومان)  و سپس حساب کنید چه تعداد اسکناس و سکه (مثلا30  سکه یا اسکناس100تومانی ).

این مبلغ را باید به تدریج به او بدهید تا پولش به اندازه خرید اسباب بازی شود.

4-  با کمک کودک تان  یک جدول بر روی کاغذی سفید بکشید.

تعداد خانه های جدول بایستی به تعداد اسکناس ها( 30خانه) باشد که قرار است به او بدهید.

5-پس ازگرفتن هراسکناس یا سکه، کودک بایستی  هرخانه ازجدول را با ماژیک رنگ کند یا برچسب بچسباند ،  و یا می تواند در کاغذ جداگانه ای  یک نقاشی (مثلا یک تخم مرغ ، یک پرنده ، یا یک برگ بر روی درخت) بکشد و با گرفتن هر سکه، آن نقاشی را تکرار کند.

شما حتی می توانید یک آگهی تبلیغاتی مربوط به اسباب بازی یا شیئی مورد علاقه کودکتان را از مجلات ببرید و با چسب بر روی یک جعبه مقوایی بچسبانید.

  سپس به تعداد اسکناس یا سکه هایی که باید به کودک بدهید آن را به قطعاتی جداگانه ببرید . با پس انداز هر اسکناس ،  کودک بایستی قطعات  بریده شده را به تدریج در کنار یکدیگر بچسباند.

6- ثبتِ  اطلاعات مالیِ کودک تان را به این شکل شروع کنید:

اسم کودک تان را در بالای جدول بنویسید.

اگر کودک پولی دارد مقدار آن را هم در بالای صفحه بنویسید و به کودک کمک کنید تا به تعداد اسکناس ها یا سکه های معادل آن، خانه های جدول را رنگ کند و یا برچسب بچسباند.

توجه داشته باشید که در طول انجام کار وپس انداز، درخصوص اهمیت پس انداز با کودک تان صحبت کنید.

و به او یادآور شوید همه ی افراد زمانی که پول کافی ندارند بایستی منتظر بمانند تا پول شان به اندازه ی خرید جنس شود ، پس انداز راهی است تا همه بتوانند چیزی را که می خواهند بدست بیاورند نه اینکه شخص دیگری به آنها بدهد، با پس انداز می توان حتی برای دیگران هم چیزی خرید و به آنها هدیه داد.

برای تشویق کودک تان به ادامه کار برچسب و خوراکی مورد علاقه اش را به اوجایزه دهید.

این مطلب توسط خانم درخشان تهیه شده و برای ما ارسال شده است.  از طرف تیم کودک سیتی و خوانندگان عزیز ، از خانم درخشان به خاطر مطلب جالبی که تهیه کردند،  تشکر می کنیم.

ت

تالیف  و اهدا شده توسط  دوست خوب کودک سیتی، سرکار خانم درخشان ، موسسه خیریه مشک

هر گونه کپی برداری بدون ذکر نام  و لینک سایت کودک سیتی ممنوع است.



[ شنبه 92/4/1 ] [ 10:56 صبح ] [ شبنم موحد ]

نظر

:: مطالب قدیمی‌تر >>

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه

الکسا