سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیمکت آخر

ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه ها را

مدرسه ای خواهم ساخت

 

در مجالی که برایم باقیست

 مدرسه ای میسازم

که در آن همواره اول صبح

به زبانی ساده

مهر تدریس کنند                                                                                                   6

و بگویند خدا

خالق زیبایی

و سراینده ی عشق

آفریننده ی ماست

مهربانیست که ما را به نکویی

دانایی

زیبایی

مدرسه ای می سازم

که خرد را با عشق

علم را با احساس

و ریاضی را با شعر

دین را با عرفان

همه را با تشویق تدریس کنند

 

روی انگشت کسی

قلمی نگذارند

و نخوانند کسی را حیوان

و نگویند کسی را کودن

و معلم هر روز روح را حاضر و غایب بکند

و بجز ایمانش

هیچ کس چیزی را حفظ نباید بکند

مغزها پر نشود چون انبار

قلب خالی نشود از احساس

درس هایی بدهند

که بجای مغز دل ها را تسخیر کنند

از کتاب تاریخ

جنگ را بردارند

در کلاس انشاء

هر کسی حرف دلش را بزند

غیر ممکن ها را از خاطره ها محو کنند

تا کسی بعد از این

باز همواره نگوید: هرگز!

و به آسانی هم رنگ جماعت نشود

زنگ نقاشی تکرار شود

رنگ را در پاییز تعلیم دهند

قطره را در باران

موج را در ساحل

زندگی را در رفتن و برگشتن از قله ی کوه

و عبادت را در خدمت خلق

کار را در کندو

و طبیعت را در جنگل سبز

مشق شب این باشد

که شبی چندین بار همه تکرار کنیم:

عدل

آزادی

قانون

شادی

امتحانی بشود که بسنجند ما را

تا بفهمند که چقدر

عاشق و آگه و آدم شده ایم

در مجالی که برایم باقیست

 مدرسه ای می سازم

که در آن آخر وقت به زبانی ساده

شعر تدریس کنند

و بگویند تا فردا صبح

خالق عشق نگه دار شما......



[ جمعه 91/11/6 ] [ 11:55 صبح ] [ شبنم موحد ]

نظر

ریاضی یا ریاضت

 

ریاضی یا ریاضت


حالا که مجبورم غذایی که تهرانی ها پخته اند ما در شهرستان بخوریم و هنوز نگاه کلی نگری و همسو سازی یعنی ماله کشیدن به عدالت آموزشی و هر چه دیکته کردند بپذیرم قبل از غرق شدن یک دست و پایی بزنم که دلم فردا نسوزه:
اصلا با نگاه پنتاگونی قضیه که حیطه یادگیری آنها بر روی ستاره 5 پر طراحی شده مشکل دارم بماند اما چون مجبورم این کتاب را تدریس کنم این مطلب را نوشتم:
بعد از بررسی اهداف مخفی در چند صفحه اول کتاب و مطالعه نسبی از سیاست نهفته در صفحات این کتاب تصمیم گرفتم که روش تدریسم را تغییر دهم برای معلمان علاقمند این نظر را می نویسم شاید بکار خورد:
در مورد نظریه یادگیری فعال گانیه چیزی شنیده اید؟


در این نوع یادگیری فعال ابتدا مهارت کلامی آموزش داده میشود که این کار در پیش دبستانی صورت می گیرد سپس به یادگیری مهارت ذهنی می پردازند که در آن از تمیز و تشخیص دادن بوسیله حواس کمک می گیرند و ابتدا تشخیص وجودی و فیزیکی اشیا و سپس جا و مکان مناسب آنها آموزش داده می شود.
در این مرحله از اشیاء واقعی استفاده می گردد و بعد اینکه مطمئن شدیم که فراگیر به سطح یاد گیری رسید از اشیاء نیمه مجسم استفاده می کنیم
شکل ها و تصاویر  برش خورده در روی مقوا و مانند پازل می تواند یادگیری را عمیق تر کند . در مرحله بعد از تمیز دادن مفاهیم غیر ملموس و مفاهیم پایه را به فراگیر آموزش می دهیم همان مفاهیمی که به اصطلاح ما در لوح های ریاضی و به قول تهرانی ها در تم اول تا 14 وجود دارد.
مثل مفاهیم پشت سر هم؛ بالا؛ پایین؛ جلو؛ عقب؛ برروی و ....که از روش مکاشفه ای یا تدریس اعضای تیم و یا دریافت مفاهیم آموزش می دهم.
در گام بعد که برای من بسیار مهم است و به سطح یادگیری و درک و و فهم کودک بستگی دارد آموز شمفاهیم انتزاعی و قراردادی است :
اینجاست که کودک قانون پذیری؛ ادب برای خودش آداب دارد؛نظم؛ مقرارات؛ عدالت و ...را فرا می گیرد.... برای من مهم است که کودک خودش بدآموزی های داخل این تصاویر و غلط ها را کشف کند و با راهنمایی من به آنها برسد تا در مرحله بعد با زنجیر کردن این مفاهیم به قاعده برسد یکی از این قاعده ها این است ادب از که آموختی؟ از بی ادبان
نظم را از که آموختی از تهرانی ها
اگر این ارتباط منطقی بین مفاهیم خوب در فراگیر صورت بگیرد ما شهد تغییرات زیر خواهیم بود:
الف- بدی ها و خوبی ها را منطقی و عاقلانه تشخیص دهند
ب- عرف جامعه را از نا هنجار باز شناسند.
ج-راحت تر به سطح خود یادگیری برسند.
د- در برخورد با دیگران و بزرگتر ها احترام و نظم در کار را مد نظر قرار دهند.
به سطح حل مسئله رسیده و با مرتب کردن مفاهیم و قاعده ها و بررسی نقاط قوت و ضعف این ارتباط و پیوند ها مسائل و مشکلات اطراف خود را تحلیل کنند
وبلاگ رضا پور شیخ



[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 9:52 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

بدانیم

 

تفاوت آموزش و یاددهی

 




[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 9:46 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

تدریس برتر

چگونه تدریس کنیم

بسم الله الرحمن الرحیم

چند نکته در خصوص طراحی آموزشی ، نوشتن طرح درس و تدریس راحت در کلاس

سعی کنید برای اینکه تدریس خوبی داشته باشید، ابتدا محتوای کتاب درسی را با دقت مطالعه و بررسی کنید.... نکات کلیدی آموزشی و مطالب طلایی درسی و یا مهارتهای قابل تمرین را از روی متن استخراج کرده و روی کاغذی بنویسید. (گاهی برخی از دروس دارای بار عاطفی و روانی هستند پس برای نکات انگیزشی هم مطالب مهم را بنویسید).

به این ترتیب شما 3 حیطه یادگیری دانش(شناختی) ، مهارت ( روانی –حرکتی) و نگرش ( عاطفی) را کشف کرده اید نیمی از طراحی آموزشی را انجام داده اید

با خود کمی فکر کنید : چگونه و با چه روشی این مطالب را می توان یاد داد که کمترین زمان و بیشترین تاثیر را  داشته باشد بطوری که کلاس شاد و فعال هم داشت. برنامه ریزی کنید؛ به چه مقدار زمان ، چگونه فضایی ( کلاس و چیدمان صندلی) و چه  امکاناتی آموزشی نیاز دارید ؟ روی تکه کاغذی بنویسید.

نکات طلایی و مهم درسی ( اهداف جزیی) را با دقت بررسی کنید ؛ آیا با مطالب جلسه قبل و یا حتی مطالب آموخته شده در سنوات قبل ارتباط مستقیم دارد؟ یعنی ادامه مطالب قبلی است در اینجا باید برای آمادگی ذهنی چند سوال یا پرسش کلاسی از مطالب قبلاً دانسته ، پرسید که به آن ارزشیابی ورودی می گویند.

اگر مطالب بکر و نو است ، فراگیرهیچ آمادگی ذهنی قبلی ندارند باید با مثال های ملموس ، کاربرد مطالب فوق در زندگی روز مره ، ایجاد چالش ویا ایجاد انگیزه بوسیله داستان و یا ... ذهن فراگیر را آماده پذیرش مطالب درسی نمایید.

برای نکات کلیدی چند سوال طراحی کنید که اگر فراگیران جواب دادند ، متوجه شویم درس را یاد گرفته اند به این نمونه سوالات می گویند ارزشیابی پایانی( تکمیلی) که حتماً با اهداف جزیی باید هماهنگ باشند. در این مرحله شما اهداف رفتاری تدریس خود را طراحی کرده و آموزش را به یاددهی تبدیل کرده اید.

اگر تعدادی از این سوالات را کوچکتر و ساده تر کنیم و هنگام درس دادن از گروه ها و یا فراگیران بپرسیم می شود ارزشیابی تکوینی . این ارزشیابی می تواند بصورت نمره و یا کلمات توصیفی و حتی کارت جایزه تقدیر گردد. اگر همگی سوالات را جواب دادند می توانیم گام بعدی تدریس را به اجرا در آورید و اگر نتوانستند جواب دهند چند کار می توان انجام داد : 1- با روشی دیگر یک گام به عقب برگردید و رفع نقص کنید و تدریس مجدد انجام دهید 2- گروه بندی کنید یک گروه به گروه دیگر مطالب را با روش تفحص گروهی ، تدریس اعضای تیم ، تدریس همسالان و یا ... تکرار و تمرین کنند. 3- درس را متوقف کرده برای ریشه یابی مطالب را از خیلی قبل تر دوره کنید و یا تدریس را به زمان و مکانی دیگر موکل کنید . 4- ....

گام های تدریس را با حوصله بردارید حتما گروه ها را کنترل کنید هر چند وقت دقایقی را در گروه ها بنشینید و با ایشان مشورت و مباحثه کنید . به چهره فراگیران نگاه کنید و با آنها در مورد مطالب درسی صحبت کنید و زمان محاسبه و تفکر به آنها بدهید . سعی کنیم مطالب درسی را کم کم و بصورت جرعه جرعه ارائه دهید و بین هر مبحث یک ارزشیابی تکوینی داشته باشید. بصورت گروهی بپرسید و به فراگیران فرصت بحث و مشورت بدهید .

در پایان برای کنترل اینکه آیا اهداف و حیطه ها به تحقق رسیده اند یک تکلیف خلاقانه که سطح دشواری آن از اهداف درس بالاتر است ، ارائه دهید. این تکالیف می توانند بصورت حل مسئله و یا تحقیق و یا راه حل ابتکاری باشد، گاهی دیدن این تکالیف و ارائه پاسخ آنها توسط فراگیران در کلاس میتواند گام اول تدریس و یا ایجاد انگیزه جلسه آینده باشد.

وبلاگ پورشیخ 91/8/1



[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 9:45 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

<< مطالب جدیدتر ::

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه

الکسا