سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیمکت آخر

ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه ها را

دنیای شیرین کتاب

 

 

برای کودکانه نوشتن شرایط بسیار مهمی مدنظر است و آن نحوی  ارتباط  کودک با مفاهیمیست که در کتاب مطرح شده است.
کودک باید با مطالب ارتباط برقرار کند و مطالب طوری باشد که  تخیل کودک را برانگیزد و بتواند دارای اهداف تربیتی و آموزشی و خلاقیتی نیز باشد.
خلق این  آثار برای کودکان به ما بزرگتر ها محول شده ، و ما نیز در دنیای ماشینی و دور از احساسات و رویاهای زییای دنیای کودکیهایمان زندگی می کنیم اما با این وجود باید باز به کودکی بازگردیم و دیدمان را عوض کنیم .



کتاب " با امام سجاد " (وقتی بارون می باره )

 
غلامرضا حیدی ابهری


این کتاب برگرفته از صیحفه سجادیه می باشد که سرشار از پیام های دلنشین تربیتی می باشد و داستانها که در این کتاب امده از دعای نوزدهم  صحیفه سجادیه نشئت گرفته است.


 

در پایان هر بخش از این کتاب ، قسمتی ایجاد گشته که کودک برداشت ها و نتیجه گیری خود را در مورد بخشی که خوانده است در آن می نویسد و در ابتدای هر بخش هم سخنی با والدین یا مربی کودک گنجانده شده که به بررسی اهداف هر بخش می پردازد .
در پایان کتاب هم به معرفی کتابهای دیگر برای مطالعه بیشتر کودک پرداخته است.

 



 کتاب " یک اسم و چند قصه "( چتر)


این کتاب توسط چندین نویسنده به چاپ رسیده است که تمام داستانهایی که در آن گنجانده شده با یک موضوع واحد با نام " چتر "  نوشته شده است



نقطه عطف این کتاب در ابتدای آن امده که از خواننده کتاب که کودکان هستند می خواهد که می توانند داستان بنویسند و به آدرس مندرج در آن ارسال نمایند و خود این کار که توسط بانیان متخصص ایجاد شده با هدف پرورش خلاقیت و تشویق به نویسندگی مطرح گردیده است.
به عقیده شخصی بنده ، کتابها و داستانهایی که توسط خود کودکان نوشته می شود یک ایجاد انگیزه برای کودکان دیگر است که هم به مطالب موجود در کتاب توجه بیشتری دارند و یک حس رقابت را ایجاد می کند که کودک هم دست به قلم شود و خود داستان بنویسد.

 



کتاب هایی به نام " خودت مسیر را انتخاب کن "


این کتاب با موضوعات متفاوتی منتشر شده است ، از جمله : جنگ و طلا ، کشورت را نجات بده ، من قهرمانم ، غار اهریمن ، گروه ضربت، مرگ و افتخار، شکارچی اژدها و... که توسط استیو بارلو و استیو اسکیدمور نوشته و توسط سعیدا زندیان ترجمه شده است.
در این کتاب قهرمان داستان خود کودک است که به ماجراجویی می پردازد و این خود کودک است که داستان را پیش می برد و می توان گفت که از بهترین نوع کتاب برای پرورش خلاقیت است.

 

 

 

وبسایت هایی برای کودکان و نوجوانان و والدین :


" کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان"


Icnl.niai.ir


این سایت در جهت شناساندن بهترین کتابها برای کودکان و نوجوانان و دارای گنجینه ای از تمامی کتابهایی است که به چاپ رسیده اند.

 

وبلاگ " کتاب کودک "


Ketab-koodak.blogfa.com


وبلاگ کتاب کودک ، وبلاگی در جهت بررسی کتبی می باشد که برای کودکان به چاپ رسیده است و به والدین کمک می کند با بررسی محتوای کتابها که توسط نویسنده وبلاگ انجام شده است بهترین کتاب از منظر خود را برای کودکشان انتخاب نمایند.

 

حرف آخر :


در مورد خلق آثار ادبی برای کودکان که به ادبیات کودک معروف است هدف ما خلق شاهکارهای ادبی نیست ، همین که کتابی که در دسترس کودک قرار می گیرد کتابی مفید و کارکردگرا باشد و کودکان بتوانند از مطالب و موضوعات آن در دنیا واقعی و زندگی خود از ان استفاده کنند ما به هدف خود رسیده ایم.




[ سه شنبه 93/12/26 ] [ 10:47 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

ادبیاتی برای ورود به رویاهای کودکانه


چرا ادبیات متفاوتی برای کودکان خلق شده است؟


چه لزومی دارد که کودکان دارای ادبیات متفاوتی با دیگران داشته باشند؟


در این مقاله به این سوالات پاسخ می دهیم .



ادبیات کودکان به منظور ارتباط بهتر و موثر تر کودک با مطالب مربوط به آن ، پدید آمد و از انجا که برای کودکان پزشک متخصص کودک و روانپزشک کودک وجود دارد پس باید برای تعلیم و تربیت و ارتباط موثر و مفید با دنیای اطراف خود باید ادبیاتی جدا و منحصر به کودک وجود داشته باشد.


در زندگی اجتماعی هریک از ما نیاز است که با دیگران ارتباط برقرار کنیم و این ارتباط را از طریق تلفن ، روزنامه و تلویزیون و... صورت می گیرد ، حتی در جاده ها هم  زبانی برای برقراری ارتباط از طریق نمادها وجود دارد.


در مورد ادبیات کودکان باید گفت که بچه ها با بزرگترها متفاوت هستند و در دنیایی زندگی کودکانه خود را دارند که ما در بزرگسالی ، زندگی جدی خود را می گذرانیم و آنها نسبت به شرایط سنی و نوع زندگی خود چیزهایی را مهم و اساسی می دانند که ما انها را پشت سر گذاشته ایم و به مسائل به صورت جدی فکر می کنیم.


ادبیات کودک  می تواند بخشی از اوقات فراغت کودک را در بر می گیرد و می تواند با خلق زیبایی آفرینی هنری به نیازهای آن پاسخ دهد و حتی می تواند پاسخی به حس کنجکاوی کودک باشد و در این راه شادی و لذت را برای کودک ایجاد می کند و می تواند یک ارتباط موثر در جهت ارتباط عاطفی کوک با همسالان خود باشد.

 


ادبیاتی که برای کودک مد نظر قرار می گیرد باید دارای موارد زیر باشد:


1-دارای کیفیتی برابر با کیفیت ادبیاتی باشد که برای بزرگسالان ایجاد می شود.

2- مفاهیمی در آن به کار رفته باشد که قابل درک و فهم کودک ، هم از نظر سنی و هم از نظر فرهنگی باشد.

3- زبانی که برای کودک مورد استفاده قرار می گیرد باید دارای مفاهیمی باشد که ، تمامی کودکان را شامل شود.



بهترین کتاب را  خودتان انتخاب کنید



کتابها شامل سه دسته هستند :


1-       کتابهایی که دارای تصویر می باشند که برای کودکانی منتشر می شوند که هنوز به سن مدرسه نرسیده اند این کتابها حاوی تصاویری هستند که داستان آن به صورت تصویری طرح ریزی شده است و این کتابها ذهن کودک را منظم می کند و با تمرین داستان گویی به رشد ذهن و پرورش قدرت تخیل کودک و پرورش خلاقیت و بروز استعداد بالغوه کودک می انجامد.


2-       کتابهای نثر که دارای متن و تصویراند که مبنا و زیر بنای این کتابها را انتقال مفهوم در بر می گیرد که نمایشنامه ها ، مقالات ، داستانها ، نوشته ها و قطعات ادبی و قصه های کوتاه را شامل می شود.


3-       کتابهای منظم که این کتابها دارای متن آهنگین و تاثبر خاصی در کلام هستند.



پیشنهاد ما به شما والدین گرامی :


·          کتابهایی را برای کودک خود خریداری کنید که در پایان دارای نتبجه گیری اخلاقی باشد و کودک پس از خواندن آن یک نتیجه اخلاقی مثبت را بیان کند.


·         با توجه به مد نظر قرار دادن  گروه سنی ، برای کودک خود کتاب بخرید:


گروه الف : کودکان قبل از دبستان

گروه ب : کودکانی که در سالهای آغازین دبستان هستند ( اول تا سوم ابتدایی)

گروه ج : کودکانی که در سالهای پایانی دبستان هستند ( چهارم تا ششم ابتدایی )

گروه د: دوره راهنمایی

گروه ه : دوره دبیرستان


·         کتابهایی را برای کودک خود تهیه کنید که کودک بتواند ادامه داستان  را خود حدس بزند یا بنویسد


·         سعی کنید کودکتان حداقل هفته ای یک کتاب جدید بخواند.




[ پنج شنبه 93/12/21 ] [ 8:3 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

نقاشی قدم به دنیای ناگفته ها

 

آیا تا بحال به نقاشی کشیدن کودک خود توجه کرده اید ؟

آیا تا بحال برایتان پیش آمده است که به دفتر نقاشی کودک خود سرکی بکشید و نقاشی هایش را که حاوی داستان هایی زیبایی از زبان خودش است ، را تماشا کنید؟


هنر به چیزی  اطلاق می شود که ظاهر باطنی را آشکار سازد و یک صور لذت بخش برای آفرینش است ، تعریف می شود. نقاشی به معنای یک رسم فرآیندی است که طی آن فرد می تواند از رنگ به ترسیم بپردازد و در آخر به خلق آثری زیبا ختم شود .

در گذشته شاید کمتر کسانی بودند که به نقاشی کودکان اهمیت می دادند اما امروزه علم روانشناسی و روانکاوی دریافته است که می توان از روی نقاشی های کودک به درون و رویا ها و اختلالات رفتاری کودک که کاملا بازتاب مستقیمی از دنیای درونی اوست ، دست یافت .

نقاشی کردن برای کودک به او فرصت می دهد که با ترس هایش مقابله کند و حرف های ناگفته خود را بیان سازد و احساسات خود را نسبت به محیط اطراف و درون خود به طور غیر مستقیم آشکار سازد .

در نقاشی کودک می توان عقده ها و کمبود ها و تمابلات کودک را دید ؛ زیرا ذهن ناخود آگاه تنها از این طریق قابل دسترسی می باشد .این مفهوم را یک معلم بهتر از هر کسی می تواند درک کند ؛ زیرا از این کار آگاهی بیشتری نسبت به والدین دارد و می تواند مسائل را شناسایی و در مواردی بررسی و رفع نماید.


به نقاشی ها بیشتر از آن چیزی که هستند توجه کنید


اگر کودک در نقاشی هایش مدام از " کشتی " استفاده می کند بدانید که به دنبال فرار و یا تغییر وضعیت خود می باشد و شرایظ موجود که مطلوب نیست را دوست ندارد و یا اینکه آدمک هایش بدون دهان هستند هم بیانگر این مسئله است که از فاش کردن اسرار خانوادگی می ترسد. به رنگ ها در نقاشی های کودک هم توجه کنید که خود رنگ مورد استفاده هم گویای اسرار زیادی از درون کودک شماست.

راحت از کنار این علائم ساده اما مهم رد نشوید و با دلایل ساده ، خود را گول نزنید و مشکل کودک خود را شناسایی کنید.

لازم به ذکر است که نقاشی کودک در سنین مختلف دارای معانی متفاوتی است ، پس باز هم این مسئله را تکرار می کنم که " با دید کاملا آگانه به نقاشی کودک توجه کنید و با دلایل غیر متخصصانه آنها را بررسی نکنید و می توان از مشاوران و روانشناسان متخصص در این راه مطرح کرد



به دنیای بزرگ نقاشی های کودکان بیشتر توجه کنید




[ دوشنبه 93/12/18 ] [ 12:31 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

این ریاضی پر دردسر !!!


 

 

 

یکی از اهداف کلی برای آموزش ریاضی می توان به آماده ساختن فرد برای زندگی در تمام ابعاد اشاره کرد .


کودک از طریق آموزش ریاضی در سالهای  اول تحصیل خود به پرورش نظم فکری می رسد و درست اندیشیدن را می آموزد و می تواند نتیجه گیری از دانسته های خود را بدست آورد.

 

هر یک از ما شاید هدف از گنجاندن درس ریاضی در مدارس را ایجاد توانایی برای انجام محاسبات عددی و کار های روزمره بدانیم .


درس ریاضی به تنهایی می تواند زمینه ساز آموزش های دیگر هم باشد ، برای مثال می توان از مفهوم" کمتری" - " بیشتری " و " شمارش " در درسهای جغرافیا و علوم بهره گرفت که تنها آموزش این مفاهیم در درس ریاضی صورت می گیرد .


اما در آموزش درس ریاضی باید این را مد نظر قرار دهیم که حدود 6 درصد کودکان در مدارس دچار اختلالات یادگیری در درس ریاضی هستند و این اختلال را با می توان با انجام روش های متفاوتی از بین برد، زیرا همه انسانها دارای سطح هوش متفاوت هستند و نباید در امر آموزش برتری هوشی را فراموش کرد ( به کتاب هوش های چندگانه گاردنر مراجعه شود ) که هر کسی به یادگیری می رسد اما در زمان های متفاوت .( بلوم )


پس باید این را مد نظر داشت که برای یادگیری باید به فردیت توجه داشت چه بسا بعضی از دانش آموزان هوش ریاضی ضعیفی دارند و بعد از تمرین و تکرار مفهوم را متوجه می شوند .


پس پیشنهاد ما به والدین این است که در مرحله اول نگران نباشد .

 

 

 

 

 

عدم یادگیری درس ریاضی می تواند به دلیل و یا دلایل ذیل باشد :

·          ضعف در مهارت زبانی  

·         ضعف در مهارت های ادراکی 

·         ضعف در مهارت توجه  

·         علاقه نداشتن به درس ریاضی  

·         عملکرد پایین هوش غیر کلامی  

·         آموزش ضعیف در کلاس 

·         ضعف در هماهنگی چشم و دست

 


چگونه می توانیم بفهمیم که فرزند ما دچار اختلال ریاضی است ؟


·         شمارش طوطی وار  

·         عدم درک مفهوم عدد 

·         عدم درک ارزش عددی( کمترین و بیشترین)

·        مشکل در خواندن اعداد ( 7-8  و 2-6)

·        مشکل در رونویسی اعداد (ضعف در مهارت توجه )

·        نشناختن اعداد و علائم  ( علامت ها را نمی شناسد و - و + را نمی شناسد )

·        در شمارش پول اشکال دارد .

·        کودک مسئله ریاضی را نمی فهمد

·        مفهوم عملیات را نمی داند

·        اشکال در نحوه عملیات

 


حال چکار کنیم که کودک ما در ریاضی  تقویت شود :


·        ریاضی را با دنیای واقعی آنها پیوند بزنیم

·        همراهی کودک با مادر در آشپزخانه برای تدارک شام و نهار

·        عقد قرارداد ها را به کودک بسپاریم

·        برنامه ریزی مسافرت را به کودک محول کنیم

·        ساخت انواع کاردستی ها

·        از رفتارهای تبعیض آمیز بپرهیزیم و تفاوت بین بچه ها را مد نظر قرار گیریم ( توجه به تفاوت های فردی )

·        در خرید خانواده اجازه مشارکت را به آنها بدهیم

·        ارزش پول را به کودک آموزش دهیم و اجازه دهیم پول هایش را مدیریت کند

·        راه های پس انداز را به او آموزش دهیم

·        آموزش تمرکز روی مهارت های خاص ( حدس تخمین محاسبه ذهنی )

 

 

 

 آیا شما به عنوان والدین دانش آموز  این روش ها را قبول دارید ؟

 

 



[ دوشنبه 93/12/11 ] [ 9:34 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

::

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه

الکسا