ساکت !!!
اگر دوست دارید به کودکتان کمک کنید تا زودتر آرام شود باید دلایل گریهها و بهانههای کودک را بشناسید. بیشتر کودکان نگرانی و اضطرابشان را با گریه نشان میدهند و به یکی از دلایل زیر گریه میکنند.
ـ ترس: تاریکی، حشرات، حیوانات و تخیلات ترسناک.
ـ اضطراب: ترس از جدایی و تنها ماندن یکی از دلایل اضطراب و نگرانیهای مهم کودکان است.
ـ ناکامی و ناامیدی: ناتوانی در انجام دادن کارها و مدیریت خواستهها.
ـ جلب توجه: وقتی کودک به توجه و حمایت خاص پدر و مادر برای بازی یا درس خواندن نیاز دارد.
ـ درد و صدمه: واکنش طبیعی در برابر آسیبهای جسمی و روحی.
علاوه بر این کودک ممکن است گرسنه یا بیش از حد خسته باشد، بدخوابی و بیماری و فشارهای جسمی میتوانند باعث بهانه گیری و گریه کودک بشوند و یا ممکن است کودک بخواهد به این شیوه استقلال و خودمحوریش را اثبات کند.
ادامه مطلب...
[ پنج شنبه 93/9/20 ] [ 1:39 عصر ] [ شبنم موحد ]
من ، خونه ، مامان و بازی
بچهها در هر حال و شرایطی که باشند، دوست دارند بازی کنند و از این کار خسته نمی شوند. انگار بازی کردن نه تنها انرژی شان را نمی گیرد که حتی به آنها انرژی بیشتری هم می بخشد. خیلی از پدر و مادرها هم به جای این که از این ویژگی استفاده کنند و بیش از پیش به فرزندشان نزدیک شوند، این موضوع را مانعی سر راه تربیت صحیح کودک می دانند.
بچه ها در هر حال و شرایطی که باشند، دوست دارند بازی کنند و از این کار خسته نمی شوند. انگار بازی کردن نه تنها انرژی شان را نمی گیرد که حتی به آنها انرژی بیشتری هم می بخشد. خیلی از پدر و مادرها هم به جای این که از این ویژگی استفاده کنند و بیش از پیش به فرزندشان نزدیک شوند، این موضوع را مانعی سر راه تربیت صحیح کودک می دانند.
در صورتی که روان شناسان و متخصصان کودک می گویند پدر و مادر هم به شیوه های مختلفی می توانند در این بازی ها و سرگرمی ها با فرزندشان همراه شوند. آنها معتقدند بازی یکی از مهم ترین اجزای زندگی کودک است و به هیچ بهانه ای نباید از زندگی بچه ها حذف شود. از طرفی هم، همین بازی ها موجب می شود بچه ها هنگام شب، راحت و آرام بخوابند.
با این حال، فصل سرما که از راه می رسد، معمولا فرصت بازی بچه ها هم محدود می شود و دیگر نمی توانند براحتی روزهای تابستان بازی کنند. پدر و مادر هم معمولا نگران سلامت فرزندشان هستند و به همین دلیل مانع بازی کردن یا رفتن آنها به پارک و حیاط می شوند.
اما سرما و برف و باران نباید مانع فعالیت و سرگرمی آنها شود. والدین هم اگر کمی بیشتر به این موضوع توجه داشته باشند، می توانند بازی های ساده ای را برای روزهای سرد سال انتخاب کنند؛ بازی ها و سرگرمی هایی که داخل خانه هم براحتی قابل انجام است.
[ پنج شنبه 93/9/20 ] [ 1:15 عصر ] [ شبنم موحد ]
واااا زشته نگو !!!
کودکان هر لحظه ممکن است از والدین درباره منشأ تولد ، چگونگی به دنیا آمدن، جنسیت و… بپرسند. متاسفانه بسیاری از والدین در این هنگام دست و پای خود را گم میکنند و با تشویش و نگرانی به این میاندیشند که آیا فرزند کوچک آنها دچار انحراف خطرناکی شده است؟ بعضی والدین سعی میکنند این قبیل پرسشها را مسکوت بگذارند، برخی نیز پاسخهای انتزاعی و فانتزی به کودک میدهند، اما برخورد درست والدین با این پرسشها چگونه باید باشد؟ فرزندان ما در زندگی چند نوع رشد را تجربه میکنند: رشد جسمانی، رشد شناختی (تغییر در شیوه تفکر)، رشد اخلاقی (شناخت خیر و شر و تشخیص خوبی و بدی)، رشد اجتماعی (جدا شدن فرزند از خانواده و رفتن او به سمت اجتماع)، رشد روانی (اعتماد به نفس، تقویت اراده و …) و رشد جنسی (تحولات هورمونها و فعالیت غدد جنسی).
[ دوشنبه 93/9/10 ] [ 8:51 عصر ] [ شبنم موحد ]
باشه مامان
راهکارهای مناسب برای والدینی که می خواهند کودکشان حرف شنو باشد. بیشتر مادران در رویای خود هم نمیبینند فرزندشان روزی حرفشان را براحتی گوش کند و مطیع آنها شود. معمولا پدران، ساعات کمتری را با فرزندان میگذرانند و کمتر بر سر مسائل پیش پاافتاده و جزئی با آنها بحث میکنند.
از این رو جذبهشان بیشتر حفظ میشود، اما مادران بیشتر با فرزندشان هستند و کارشان دشوارتر است. در اینجا راهکارهایی معرفی میکنیم که به هر پدر و مادری کمک میکند فرزندان حرفشنوتری داشته باشند:
[ دوشنبه 93/9/10 ] [ 8:46 عصر ] [ شبنم موحد ]
اسباببازی را از دست همبازیهایش میگیرد و هر بار که به خانه میآیید، یکی از وسایل بازی فرزند صاحبخانه را در کیفش میبینید؟ کودکی که تا قبل از سه سالگی این رفتارها را ابراز میکند به مشکلات شخصیتی و رفتاری جدی مبتلاست یا اینکه تنها مرحلهای از رشدش را سپری میکند؟
اگر میخواهید پاسخ این سؤالها را بگیرید و بدانید در جریان بازیهای کودکانه، کدام رفتارها سالمتر هستند، ادامه این مطلب را بخوانید. در دانشنامه بازی کردن به شما میگوییم در هر سن، چه انتظاری را باید از سبک بازی کردن فرزندتان داشته باشید و چه اسباببازیهایی را باید به او هدیه کنید.
تا شش سالگی دخترها وپسرها همبازی هستند
در ابتدای کودکی تفاوت زیادی میان بازیهای دخترها و پسرها مشاهده نمیشود اما با بالاتر رفتن سن، آغاز دوره دبستان و ورود به اجتماع، مرزبندیهای میان این دو جنس بیشتر میشود و این مرزها که بسیاری از آنها آموخته شده هستند، در بازیها هم خود را نشان میدهند. وقتی این تفکیک نوع در بازیهای دو گروه شکل میگیرد، دیگر همبازی شدن دخترها و پسرها بیمعنا شده و حتی گاهی با تمسخر همجنسان همراه میشود.
پسرها دوست دارند در جریان بازی، انرژی بدنیشان را تخلیه کنند و سراغ بازیهای پرتحرک یا قدرتی میروند. استفاده از ابزارها، تیراندازی، بادبادکبازی، دوچرخهسواری، تیلهبازی، کشتی، مشتزنی، فوتبال، دوچرخهسواری، کامیونبازی، دویدن و ... از بازیهایی است که معمولا پسرها به آنها رغبت نشان میدهند.
دخترها بازیهای ساکن را ترجیح میدهند و دوست دارند کمتحرک و آرام خود را سرگرم کنند. عروسکبازی، طناببازی، تشکیل کلاس درس، بافندگی و خیاطی، فروشندگی، معمابازی و... ازجمله بازیهای مورد علاقه دخترهاست.
بازیهای تمرینی
در هر سنی کودکان به شیوه خاصی سرگرم میشوند. در روزهای اول تولد، لگد زدن و حرکت دادن دستها جذابترین بازی برای کودک شماست. حتی خارج کردن صدا از حنجره و حرکت دادن لبها هم در این دوره برای او بازی است. کمی بعد کودک دوست دارد اطرافیانش هم در این بازیهای ساده همراه او شوند و با دالی موشه، او را سرگرم کنند.
از صفر تا دو سالگی، بازی وسیلهای است برای بیدار کردن حواس کودک. فرزند شما در این دوره دوست دارد لمس کند، بچشد، گوش کند، اعضای بدنش را حرکت دهد و از کیفیت و جنس اشیای مختلف باخبر شود. او ابتدا با تقلید و سپس با تکرار، مهارتهای تازه پیدا میکند.
بازیهای تخیلی
این بازیها در یک و نیم سالگی خود را نشان میدهند اما آغاز جدی آنها در سه سالگی است. در جریان بازی کودک میتواند یک کاسه آب را به عنوان یک دریای بزرگ جلوه دهد و از یک عروسک با قد 10 سانتیمتر، یک جنگجوی شکستناپذیر بسازد در حالیکه در بازیهای تقلیدی، نمایشی و نمادی کودکان از آنچه دیده و تجربه کردهاند الگو برمیدارند، در بازیهای تخیلی با استفاده از تجربیات گذشته، رویدادهای جدیدی که چندان سابقه برخورد با آنها نداشتهاند را میسازند.
بازیهای تقلیدی
بازیهای تقلیدی از سه سالگی به بعد به دنیای کودکان وارد میشود و در یادگیری مهارتهای تازه و رشد یافتن به آنها کمک میکند. بچهها ابتدا تقلید را از پدر و مادر خود آغاز میکنند و در بازیهایشان فعالیتهایی را شبیهسازی میکنند که والدینشان در طول روز آنها را ابراز میکنند. آنها حتی شغل والدینشان را میگیرند و به شیوه آنها به امور خانه رسیدگی میکنند.
بازیهای نمایشی
تقلید رفتارهای بزرگترها تنها کاری نیست که کودکان در بازیها انجام میدهند. آنها در بازی به شیوه آنها با دیگران ارتباط برقرار میکنند و از لحن و حتی سبک پوشش والدینشان الگو میگیرند. کودکان در این بازیها از محدودیتهایی که در دنیای واقعی دارند، فرار میکنند و سعی میکنند دنیا را آنطور که دوست دارند، بسازند. غرق شدن بیش از اندازه کودک در بازیهای نمایشی از نظر محققان میتواند نشانه اضطراب بالا و میل شدید او به زندگی در شرایطی دیگر باشد.
بازیهای نمادی
این بازیها از حدود یک سالونیمگی آغاز میشود و در شش سالگی به کمال میرسد و تا حدود هشت سالگی هم ادامه پیدا میکند. زبان باز کردن و توانایی کودک در تشخیص نمادها و به کار گرفتن آنها، شروع بازیهای نمادی است. کودک در این بازیها شکل واقعیت را تغییر میدهد و اشیایی که وجود ندارد را در خیالش میسازد و به شکلی نمادین آنها را به خدمت میگیرد.
او نشانهها را جایگزین اشیا، حیوانات و رویدادهای حقیقی میکند. در این دوره عناصر جدیدی وارد بازی کودکان میشوند. آنها میتوانند در بازیهایشان به اشیایی که وجود ندارد موجودیت دهند یا با چند تکه چوب برجی بسازند که صدها نفر در آن زندگی میکنند. فرزند شما وقتی در این دوره با بالشها خانه میسازد، تمرین زندگی میکند.
بازیهای با قاعده
آثاری که در این مرحله بازی بر زندگی و شخصیت فرزندتان میگذارند، تا پایان عمر با او میمانند. او از 7 تا 11 سالگی با قواعدی که از بزرگترها آموخته بازی میکند و رقابت و قراردادها را به بازی میآورد و تنها با پذیرش همین قراردادهاست که بچهها میتوانند با هم همبازی شوند. از شروع هفت سالگی به بعد، فرزندتان آرامآرام از بازیهای تخیلی و نمادین به سمت بازیهای حقیقی و فکری میرود. احتمالا او در 10 سالگی ترجیح میدهد به جای عروسکبازی، بسکتبال بازی کند یا همبازی شما در یک رقابت شطرنج شود.
باهوشها بدوبدو نمیکنند
کودکان تیزهوش وسایل و اسباببازیهایی را انتخاب میکنند که بتوانند با آنها دست به ابداع و ابتکار بزنند. بچههای باهوشتر انرژی کمتری را در زمان بازی خرج میکنند و از آنجا که دوست دارند در بازیهایشان تنوع ایجاد کنند، زمان کمتری را برای انجام یک بازی صرف میکنند. آنها در سنین بالاتر سراغ بازیهایی میروند که هم به فکر نیاز دارد و هم کمی تحرک دارد. برای مثال بچههای باهوش در حدود 10 سالگی کلکسیون سنگ جمع میکنند.
در مورد بازیها، باهوشها تقریبا مثل عقبماندهها عمل میکنند. با این تفاوت که یک کودک عقبمانده وقتی به تنهایی با ماشین بازی میکند و از عهده روشن کردن آن برنمیآید، با کوباندنش به اطراف و پرت کردنش آن را میشکند اما کودک باهوش به هر قیمتی که شده راز اسباب بازیاش را کشف میکند.
[ شنبه 93/9/8 ] [ 6:40 عصر ] [ شبنم موحد ]
صادق به آقامرتضے گفت:
باب شهادت هم دیگر بسته شد
جنگ تمام شده بود
ولی آوینــے جواب داد:
اینطور نیست، ?? شهـــادت یک لباس تک سایز است??
هر وقت و هر زمان اندازهات را به لبــاس شهادت رساندے
هر جا که باشی با شهـــادت از دنیــــــا میروے
صادق گنجے را چندماه بعد وهابیون توے لاهور تـرور کردند
رایزن فرهنگے ایران بود
یک سال بعد هم آقامرتضے رفت
آنها خودشان را اندازه ی لباس شهــادت کرده بودند !
من و تو چی؟
[ شنبه 93/9/1 ] [ 5:31 عصر ] [ شبنم موحد ]
::