سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیمکت آخر

ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه ها را

با این روش ها فرزند خود را پیکاسو کنید!

خلاقیت در کودکان,کودک خلاق

 رنگ‌آمیزی راه بسیار خوبی برای بروز خلاقیت بچه‌هاست. بهتر است والدین این اجازه را به کودکان بدهند که روش‌های مختلف رنگ‌آ‌میزی را امتحان کنند.در اینجا به چند مورد از رنگ‌آمیزی‌ها اشاره می‌کنیم.
رنگ‌آمیزی برجسته با نخ
* کاسه
* رنگ لعابی، مایع
* نشاسته مایع
*نخ
*کاغذ
برای این فعالیت، رنگ مایع را با نشاسته مایع، به مقدار مساوی، در کاسه مخلوط کنید. مقداری نخ در مایع فرو کنید، بعد آن ‏را روی کاغذ بیندازید. وقتی نقاشی خشک شد نشاسته باعث می‌‏شود نخ روی کاغذ بچسبد.
رنگ‌آمیزی قطره‏ ای
* کاغذ یا پاکت کاغذی قهوه‏ای، بریده و باز شده
*رنگ لعابی، مایع
* قطره‏چکان، قاشق یا نی
از کودک بخواهید با قطره‏ چکان، قاشق یا نی، رنگ لعابی مایع را روی یک برگه بزرگ کاغذ یا پاکت کاغذیِ باز شده بریزد. کاغذ را در جهات مختلف کج کنید تا طرحی درست شود. رنگ دیگری را با قطره‏چکان بچکانید و کاغذ را کج کنید. حاصل کار جالب است.
رنگ‌آمیزی با هوا
* کاغذ
* رنگ لعابی
*  قطره‏چکان، قاشق یا نی
* شیشه خالی اسپری (یا تلمبه دوچرخه)
*از کودک بخواهید کمی رنگ روی یک قطعه کاغذ بریزد و با پمپاژ کردن هوا به وسیله شیشه خالی اسپری، رنگ را بپراکند. با فوت کردن از داخل یک لوله یا نیِ پهنِ پلاستیکی هم می‌‏تواند این کار را بکند. اگر خواستید، رنگ دوم و سوم هم بیافزاید. همچنین می‌توانید انواع مختلف کاغذ را برای نتایج متفاوت، امتحان کنید.
رنگ‌آمیزی با حباب
 * روزنامه
 * مایع ظرفشویی
 * ظرف کم‌عمق
 *رنگ لعابی
 * نی
  کاغذ کاردستی یا کاغذهای دیگر
سطح کار کودک را با روزنامه بپوشانید. یک‌چهارم فنجان مایع ظرفشویی داخل ظرف کم‌عمقی بریزید. اگر از رنگ لعابی پودری استفاده می‌‏کنید، کمی از آن‏ را در آب کم حل کنید. ترکیب رنگ یا رنگ لعابی مایع را به مایع ظرفشویی بیافزایید تا رنگ غلیظ شود. یک طرف نی را داخل رنگ کنید و فوت کنید تا حباب‌های رنگی در لبه‏های ظرف تشکیل شود. به آرامی یک قطعه کاغذ کاردستی یا کاغذ دیگری، بالای حباب‌ها بگذارید و نگه دارید تا چند حباب بترکد. این کار را با رنگ‏های مختلف و در صورت نیاز با حباب‌های بیشتر ادامه دهید. برای این‏که یک کارت تبریک منحصربه فرد بسازید، یک قطعه کاغذ کاردستی را تا کنید. وقتی خشک شد کودک می‌تواند روی آن نقاشی بیافزاید و اسم خود را امضا کند.

  خلاقیت در کودکان,کودک خلاق

  ادامه مطلب...

[ جمعه 93/1/22 ] [ 10:22 صبح ] [ شبنم موحد ]

نظر

چند نکتهی ساده برای داشتن \کودکی خلاق\

 

کودک خلاق,خلاقیت در کودکان,پرورش خلاقیت

خانواده‌ها مهمترین نقش در تقویت و رشد خلاقیت از کودکی به فرزندان خود را دارند که با انجام دادن چند نکته می‌توانند فرزندانی خلاق پرورش دهند.


دکتر  ابراهیمی مقدم متخصص روانشناسی گفت:‌ خلاقیت همانطور که از نام آن مشخص است به معنای خلق کردن است. افراد خلاق کسانی هستند که برای حل یک مسئله راه‌ حل‌های متفاوتی به ذهنشان می‌رسد.

 افراد خلاق چه ویژگی‌هایی دارند؟
1- از حداقل هوش برخوردار هستند.


2- در خانواده‌هایی رشد کردند که تفکر خلاقانه داشتند و آن را پرورش دادند. برای مثال،‌ خانواده آنها به فرزند خود اجازه‌ی تفکر در مسائل مختلف را می‌دهند و آنان تفکرات خود را مورد ارزیابی و بازبینی قرار می‌دهند و یا خانواده‌هایی که به مسائل تربیتی نیز خلاقانه نگاه می‌کنند.

تأثیر خانوده در رشد خلاقیت
بیشترین تأثیر در رشد خلاقیت در افراد را خانواده دارد به این دلیل که علاوه بر تأثیر مستقیم ارث به هوش خانواده‌ها باید از کودکی به فرزندانشان کارهای خلاقانه آموزش دهند.

خانواده‌ها چگونه به رشد خلاقیت فرزندشان می‌توانند کمک کنند؟‌
1- صبور باشند،‌ درصورتی‌ که کودک با مسائل متفاوت مواجه می‌شود به او اجازه دهند که راه حل‌های احتمالی دیگری را هم مورد بررسی قرار دهند و به دنبال این نباشند که خیلی سریع به نتیجه برسند به عبارتی دیگر خانواده‌ها به جای نتیجه‌گرا بودن، باید فرایندگرا نیز باشند شاید کودکی که راهکارهای متفاوتی را امتحان کند خیلی سریع به نتیجه نرسد بنابراین صرفا  نتیجه‌گرا بودن فایده ندارد از طرفی دیگر خانواده باید به رفتارهای خلاقانه کودک امتیاز دهند و درصورت امکان این رفتارها را تقویت کنند ساده‌ترین آن استفاده از عبارات کلامی مثل "آفرین" است و همچنین درنظرگرفتن جوایز و ارزش دادن به فرزندشان در جمع است.

 چه عواملی مانع از رشد خلاقیت خواهدشد؟
1- خانواده‌های استبداری
2- خانواده‌هایی که به جای فرزندان خود تصمیم می‌گیرند.
3- معلم‌هایی که روش‌های تقویت کردن کودکان خلاق را بلد نیستند و آنها را به چشم یک مزاحم می‌بینند.

وی با بیان این که چه ورزش‌هایی می‌تواند به رشد خلاقیت کمک کند به صحبت‌های خود خاتمه داد.


ورزش‌هایی که افراد را وادار به تفکر می‌کنند مانند شطرنج (البته به صورت محدود)‌ و همچنین ورزش‌های گروهی.

 

(بیتوته)



[ جمعه 93/1/22 ] [ 10:19 صبح ] [ شبنم موحد ]

نظر

الگوی تدریس مبتنی بر نظریه فرا شناخت

الگوی تدریس مبتنی بر نظریه فرا شناخت Metacognition


مقدمه:
فرا شناخت عبارت است از آگاهی فرد بر نظام شناختی خود و کنترل و هدایت آن در ادبیات روان شناسی، شناخت را معمولا? مترادف با تفکر می آورند. بنابراین، فراشناخت را می توان آگاهی بر جریان تفکر و کنترل و هدایت آن هم تعریف کرد. جریان شناخت در نظریه روان شناسی شناخت انسان را عبارت می دانند از:


دریافت، پردازش، نگهداری و انتقال اطلاعات، فراشناخت فعالیتی است که کنش های مربوط به چهار عنصر یادشده را در برمی گیرد و بر آنها نظارت دارد.
معلمان در مدارس باید ابتدا دانش آموزان را به روش دریافت، پردازش و نگهداری و انتقال درست اطلاعات فراخوانند و سپس آنها را ترغیب کنند تا جریان فعالیت های ذهنی را که انجام می دهند، مورد بازنگری و اصلاح قرار دهند.


هدف:
هدف اساسی نظریه فرا شناخت کمک به دانش آموز برای اندیشیدن و پرورش مهارت فکر کردن است. هدف دیگر آموزش فراشناخت، پرورش مهارت های انتقال یادگرفته ها در موقعیت های متعدد است.
راهبردهای فرا شناخت دارای اهمیت فوق العاده است، و در آموزش دروس متعدد از آنان بهره گرفته می شود. راهبردهای فرا شناختی، نیازهای یادگیری فراگیران را برطرف می سازد. راهبردها آن دسته از فعالیت های ذهنی و عملی هستند که راه رسیدن به هدف ها را هموار می سازند.

ادامه مطلب...

[ چهارشنبه 93/1/20 ] [ 9:17 صبح ] [ شبنم موحد ]

نظر

تو ...

گالری عکس نایت اسکین,نایت گالری,عکس عاشقانه,ولنتاین,کارت پستال عاشقانه,عکس های هنری,عکس زیبا,دخترانه,پسرانه,عکس طبیعت

 

 

تو اتفاقی نیستی...

هستی به تو نیاز دارد.

بدون تو چیزی در جهان کم خواهد بود و هیچکس نمی تواند جایگزینی برای آن بیابد.

این همان چیزی است که به تو ارزش می بخشد،اینکه همه هستی ، تو را کم خواهد داشت.

ماه و خورشید و ستارگان ، درختان ، زمین و پرندگان –

هر چیزی در کائنات حس خواهد کرد که جای کوچکی خالی هست که به جز تو هیچکس

دیگری نمی تواند آن را پر کند.

هر موجودی یک سرود الهی است ، بی همتا ، منحصر به فرد ، تکرار ناشدنی

وغیر قابل مقایسه.همه ما سروده های متفاوت از یک خواننده هستیم ،

شکل های متفاوت از یک رقص .


[ یکشنبه 93/1/17 ] [ 9:36 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

کودکی هایم کجاست؟

دفتر شعر من است
و پریشانی من
همه فکر من است
*

آه! افسوس ، افسوس
می روم رو به شکست
گم شدم من لب آب
گم شدم پای درخت
*
متلاشی شده ام
زیر رگبار بهار

لانه دارد به دلم
چلچله های بهار
*
حسّ ویرانگر باد
جنسش از سنگ شده
نفسم می گیرد
و دلم تنگ شده
*
کودکی ها چه شده است؟
و الفبای شلوغ
چه کسی گفته به من
اولین حرف دروغ!
*
و دبستان چه شده است

ساعت درس و کتاب
خط کش زاویه دار
روی انبوه حساب
*
مهربان بود معّلم که نوشت
روی آن تخته سیاه
آب ، بابا ، نان داد
و به من کرد نگاه
*
زنگ تفریح چه شد
شوق آموزش یک حرف جدید
کفش هایی قرمز
و لباس شب عید
*
اولین دوست که بود
اولین حرف چه گفت
اولین بار کجا
گل اندیشه شکفت
*

زیر باران بودم
که برافراشته شد
پرچم خوب سه رنگ
اولین پاییز مدرسه بود
دنگ... دنگ...!
دنگ...دنگ...!
*
چه کسی گفت به من
دختر خوب و زرنگ
اولین بار چه کس یادم داد
که بنویسم مرگ
*
اولین بیست که در دفتر من جای گرفت
اولین روز قشنگ
اولین دانه که خود کاشته ام
اولین شاخه و برگ
*
اولین خنده کجاست
اولین گریه چه شد

اولین قهر چه بود
اولین هدیه چه شد
*
کاش کودک بودم
بازی و شور و نشاط
خواب تعطیلی من
رفته آن سوی حیاط



[ یکشنبه 93/1/10 ] [ 10:47 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

چطور از انحراف جنسی فرزندمان جلوگیری کنیم؟
 

 چطور از انحراف جنسی فرزندمان جلوگیری کنیم؟

اگر کودک متوجه برخی روابط، اعمال و گفته‌های جنسی شد و یا از تکه کلام‌های نادرست و غیر اخلاقی یا شوخی‌های جنسی استفاده کرد واکنش پدر و مادر چگونه باید باشد؟
 
 
در مقام والدینی که قصد تربیت و حفظ کودک خود را در برابر انحرافات جنسی آنها دارند، چه اطلاعاتی را کسب کرده‌اید؟ بخصوص این روز‌ها که شاهد محرک‌های گوناگون و فراوانی در محیط زندگی کودکان هستیم؟ این محرک‌ها می‌تواند موجب تسریع رشد جنسی و افزایش تمایلات آنان شود؛ تمایلاتی که احتمال دارد تا مدت‌ها از نظر پدر و مادر مخفی بماند و نبود کنترل و توجه والدین به اعمال و امیال جنسی کودک نیز موجب شود او برای ارضای میل خود به دنبال محرک‌های جدید و متنوع‌تر برود. اگر کودکی در خانواده دارید، مطالع? این نوشتار را به شما توصیه می‌کنیم.


محرکهای پیرامونی می‌تواند در قالب اشتیاق به تماشای فیلم‌های عاشقانه ماهواره‌ای، عادات نامناسب، پنهانی گوش کردن به گفتگوهای جنسی و کنجکاوی در دیدن روابط والدین، یادگیری شوخی‌های غیراخلاقی و تکه کلام‌های نامناسب از بزرگتر‌ها و اصرار در هم اتاق شدن با پدر و مادر ظاهر شود و گاهی نیز می‌تواند کودک را ناسازگار، پرخاشگر، عصیانگر یا نا‌آرام کند. این رفتارهای خارج از کنترل معمولا از کودکستان تا دبستان شایع‌تر بوده و امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است.
در این میان خانواده‌هایی هم هستند که چون تربیت کودکشان تحت کنترل و بر اساس ضوابط و موازین اخلاقی تربیت شده است، نگران آنند که وقتی فرزندشان را به مهد یا مدرسه می‌فرستند با چه کودکانی هم صحبت می‌شود و حرف‌هایشان در چه قالبی است و این گفتگو‌ها تا چه حد می‌تواند بر اعمال و خلقیات کودک تاثیر سوء گذارد.

ادامه مطلب...

[ شنبه 93/1/9 ] [ 10:6 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

دلم یک دوست می خواد

دوست خوب من


دوستی های کودکانه و نحوه برقرای ارتباط کودکان با همسالان خود، یکی از مشغله های اصلی والدین است. در موارد بسیاری والدین از این موضوع نگران هستند که فرزندشان با چه کسی دوست است و چنانچه از رابطه ای خشنود نباشند، سعی می کنند تا مانع آن شوند. البته این نگرانی تا حد زیادی به جا و منطقی است. چرا که دوستان می توانند تاثیرات زیادی را بر رفتار و سرنوشت افراد بر جای گذارند. اما برخورداری فرزندان از روابط دوستی مناسب می تواند سهم مهمی در سلامت روانی کودکان داشته باشد.

تحقیقات و مطالعات بسیاری نشان داده اند که داشتن دوست و تعلق داشتن به گروه همسالان، در ارتقای سلامت روانی افراد موثر است و موجب می شود تا فرد این توانایی را پیدا کند تا از موقعیت های دشوار زندگی، راحت تر عبور کند و در نهایت زندگی موفق تری داشته باشد.

آنچه مشخص است اینکه هر کسی به داشتن دوست نیاز دارد چرا که ممکن است در زندگی شرایطی به وجود بیاید که خانواده نتواند به حمایت فرد بپردازد و در این شرایط، حمایت دوستان می تواند عامل مهمی برای فرد باشد. پس این عمل درست نیست که برخی از والدین مانع از دوستی های فرزند خود می شوند وبا این اقدام، فرصت های زیادی را از فرزند خود دریغ میکنند. هرچند نباید این مساله را هم از نظر دور داشت که فرایند دوست یابی هم، فرایند کم دردسری نیست.

بسیاری از کودکان در روند دوستی های خود با مشکلات بسیاری روبرو می شوند و یا در برقراری ارتباط مشکل پیدا میکنند و این باعث ایجاد حس ناامیدی و نوعی یاس در آنها می شود.



ادامه مطلب...

[ شنبه 93/1/9 ] [ 10:41 صبح ] [ شبنم موحد ]

نظر

من دروغ میگم، تو دروغ نگو!

تا به حال نشنیده ام که هیچ پدر و مادری بگوید فرزند من دروغ نمی گوید در حقیقت دروغگویی مهارتی است که تمام کودکان آن را می آموزند و برای دروغگویی آنان دلیلی وجود دارد.چه وقت بچه ها دروغ میگویند ؟


 kodak

خوب است بدانید دروغ برای کودک زیر 3 سال معنا ندارد، هر چه که به ذهنشان می رسد و هر چه را که نمی فهمند را به زبان می آورند. آن ها نمی دانند که حوزه تفکر آن ها خصوصی است و فکر می کنند والدین می توانند ذهن آن ها را بخوانند. دروغ، مطلب یا سخنی است که با واقعیت همخوانی ندارد و معمولا کسی که دروغ می گوید آگاهانه حقیقت را تحریف می کند. اما درباره کودک، دروغ گویی را باید مطابق با سن و دوره رشدی که پشت سر می گذارد، بررسی کرد. کودک تا قبل از 3 سالگی معنی دروغ را نمی داند و بین 3 تا 4 سالگی می آموزند که بزرگترها آنچه را که آنان در مورد آن فکر می کنند را درک نمی کنند و نمی توانند راست و دروغ را تمییز دهند و نمی توانند ذهنش را بخوانند. این بدین معنی است که تخیلات برایشان واقعیت دارد و داستانهای غیر ممکن را تعریف می کنند.

  ادامه مطلب...

[ سه شنبه 93/1/5 ] [ 4:12 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

آیا بازی های کامپیوتری خوب یا بد!؟
 

t


همیشه از بدی های بازی های رایانه ای شنیده اید. اما بد نیست کمی هم از خوبی های این بازی ها بگوییم. بازی های رایانه ای، خلاقیت کودکان را شکوفا می کند و به نیازهای آنها برای تجربه کردن هیجان، پاسخ فوری می دهد.این بازی ها مهارت های حرکتی انگشتان دست کودکان و نوجوانان را بالا می برد چون مجبورند مرتب با کیبورد و دکمه کار کنند و گاهی این کار کردن بسیار ظریف و دقیق است!

بچه هایی که با رایانه کار می کنند، عکس العمل های سریعتری نسبت به دیگر همسالان خود دارند. اما... این اما را با دقت بخوانید: بازی رایانه ای در صورتی خوب است که باعث شود کودک شما ساختن را یاد بگیرد، نه تخریب کردن را. بازی های خشن، بزن بکش، رانندگی های سریع و... فرزند شما را مخرب، ضداجتماعی، قانون شکن و عصبی بار می آورند و این تغییرات برای همیشه در آنها می ماند. به این ها اضافه کنید این را که اگر زمان صرف شده برای بازی های رایانه ای، بسیار طولانی باشد، عوارضی مانند اضافه وزن، تاری دید، نزدیک بینی، کم حوصلگی و بی حوصلگی، کم خوابی و در نتیجه چرت زدن در طول روز و افت تحصیلی، پرخاشگری، خشونت ورزی و گاهی حتی تمایل و اقدام به اعمال بزهکارانه و خلاف قانون گریبانگیر کودکان و نوجوانان می شود.

واقعیت این است که کودکان به تدریج به کامپیوتر معتاد می شوند و مانند یک معتاد به مواد مخدر، هنگام دسترسی نداشتن به آن احساس می کنند که چیزی کم دارند. آنها کم کم بر دنیای مجازی شخصی خود متمرکز می شوند و از دیگران دوری می کنند و ارتباطات خود را محدود می سازند.



[ جمعه 93/1/1 ] [ 2:27 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

::

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه

الکسا