[ چهارشنبه 94/1/26 ] [ 2:3 عصر ] [ شبنم موحد ]
آیا شما در کودکی از شنیدن چیستان و معما لذت می بردید یا اینکه از شنیدن و فکر کردن به آن امتناع می کردید؟
آیا می دانید چستان ها برای چه سنی از کودکان مفید و سودمند خواهد بود ؟
در مقاله زیر ، اطلاعاتی را در این باره به شما می دهیم و با تعدادی معمای علمی آشنا می شویم.
می توان بهترین زمان برای گفتن و مطرح چستان ها و معما ها در سن 3-4 سالگی عنوان کرد .
بله کاملا درست خواندید ، سن 3-4 سالگی بهترین زمان برای مطرح کردن معما ها چیستان ها و یا انواع ضرب المثل هاست چون در این زمان کودک با استفاده از زبان با محیط اطراف ارتباط برقرار می کند و با زبان به کشف و شناحت دنیا می پردازد.
کودک در این سن کم کم گنجینه کلماتش افزایش می یابد و از شنید ضرب آهنگ ها همچون شعر ها و ضرب المثل ها و چستان ها لذت می برد مخصوصا چیستانهایی که با زبان شعر بیان می شوند .
در مورادی بهتر است که چستانها به زبانی ساده برای کودکان مطرح شود تا کودک بتواند به آن پاسخ دهد در این میان ممکن است که کودک جواب چیستان ها را درست ندهد و این کاملا بی مشکل خواهد بود ، هدف از طرح چیستان استفاده و لذت کودک از ضرب آهنگ موجود در آن است نه اینکه کودک بتواند به ان پاسخ دهد پس اگر جواب چیستان و یا معما را استباه داد به آرامی و مهربانی پاسخ صحیح را به او بدهید تا کودک احساس کم ارزشی و بی ارزشی نکند زیرا اگر غعکس این مسئله پیش آید کودک به سرعت منزوی شده و یا خود را از محل ناراحت کننده دور می کند و یا اشتباه خود را بر گردن دیگران می اندازد و این بر تکامل درست شخصیت او تاثیر منفی خواهد گذاشت.
حال به نمونه هایی از چیستان های علمی می پردازیم که برای گروه سنی " ج " مناسب است:
• آن چیست که چندین تن وزن دارد اما از آسمان بی صدا روی زمین می افتد؟
• آن چیست که همه جا هست اما ما نمی توانیم آن را ببینیم ؟
• کدام پرنده ها بال دارند اما پرواز نمی کنند؟
• اگر گفتید در سفید رود چه نوع سنگی یافت می شود ؟
• اگر گفتید که چطور می توان علف را به گوشت گوسفند تبدیل کرد ؟
• جواب ها :
• برف
• هوا
• شتر مرغ و پنگوئن
• سنگ خیس
• با خوراندن علف به گوسفند
-----------------------------------------------------------------------------------------------
پی نوشت:
این سایت دارای چیستان ها زیادی است
پیشنهاد می کنم حتما یه سر بزنید
[ دوشنبه 94/1/17 ] [ 11:58 عصر ] [ شبنم موحد ]
آیا تا بحال به این مسئله فکر کرده اید که چکونه باید عیدی بدهید ؟
در این مقاله کوتاه به نکات مهمی در مورد عیدی دادن به کودکان اشاره می کنیم.
همه ما از عید و عیدی گرفتن ها در دوران کودکیمان خاطراتی داریم و این تجربه غریبی نیست و شاید بتوان تنها خاطره مشترک همه کودکان همین عیدی گرفتن باشد که از مهمترین و ارزشمند ترین خاطره ها به حساب می آید.
یکی از وظایف اساسی والدین ، ایجاد یک زندگی شاد برای کودکان در زمان کودکی است زیرا کودکی بر شخصیت بزرگسالی افراد تاثیرات بسزایی دارد ، هر چه دوران کودکی ما شاد تر و خاطره انگیز تر باشد در آینده سازگاری اجتماعی بیشتری در جامعه خواهیم داشت و امید به زندگی ما افزایش خواهد یافت .
عیدی می تواند همیشه نقدی نباشد و ما با در نظر گرفتن یک سری مسائل ساده و خلاقانه می توانیم عیدی های بهتری به بچه ها بدهیم ، فقط کافیست به علایق بچه ها توجه کنیم و ببینیم که چه چیزی را دوست دارند و یا قبلا در مورد چه وسایلی برای ما صحبت کرده اند . برای مثال برای کودکی که علاقه زیادی به کتاب و کتاب خواندن دارد دادن یک کتاب می تواند بهترین عیدی باشد و ما می توانیم به این مسئله توجه کنیم که عمر عیدی های نقدی تا زمانی است که کودک با آن به خرید نرفته اما یک کتاب با خاطره عید می تواند بهتریت عیدی ماندگار باشد .
هیجان گرفتن عیدی های دوران کودکی های دور خودمان را بیاد آورید که هرگز از ضمیر خاطرمان پاک نشدنی هستند ؛ پول های تازه تا نخورده در قران سر سفره هفت سین که همیشه لای قران بودند و بعد از سال تحویل با صدای مادرمان که " بچه بیاین بابا میخواد عیدی هاتونو بده " عیدی ها رو از پدرمان می گرفیم و پدر هم با بوسه و نوازش عیدی را به ما میداد . تمام این حرکات و مراسمات در ذهن کودک نقش می ببنده و جزئی از وجود او میشود و یاد می گیرد که عید و تمامی مراسمات آن ، که عیدی دادن هم قسمتی از این مراسم باشکوه است را فراموش نکند.
چه خوب است قبل از عیدی دادن ، داستان هایی را در مورد عیدی دادن و عیدی گرفتن را برای بچه ها تعریف کنیم تا شوق و ذوق آنها را برای عیدی گرفتن افزایش دهیم.
گفتنی است که با توجه با شرایط عاطفی ابتدا عیدی را به دخترها بدهید و عیدی را در همان زمان ابتدای تحویل سال بدهید زیرا زمان هیجان گفتن عیدی را کاهش می دهد پس به موقع عیدی بدهید.
[ پنج شنبه 94/1/6 ] [ 10:24 عصر ] [ شبنم موحد ]
::