سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیمکت آخر

ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه ها را

چرا کعبه چهارگوش است؟

"خداوند کعبه را خانه حرام و وسیله قیام و ایستایى براى مردم، قرار داد"

خانه خدا با نام های مختلف در آیات و روایات آمده است. "بیت المعمور"، "بیت العتیق"، "بیت الحرام" و "بیت المحرّم" از نام‌های دیگر خانه خدا هستند که در قرآن به آن اشاره شده است.

به گزارش شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)؛ بیشتر افراد، خانه خدا را با نام "کعبه" بیان می کنند. نام کعبه از شکل ظاهری خانه خدا می آید که به معنای چهارگوش است. "عرش"، "بیت المعمور"، "خانه خدا" به صورت چهارگوش هستند. عرش به دلیل چهار کلمه "سبحان الله"، "الحمدلله"،" لا اله الّا الله" و "الله اکبر" که اسلام بر آن ها استوار است، به صورت چهارگوش است بنابراین بیت العمور و خانه خدا نیز به صورت چهارگوش ساخته شده اند.

"بیت المعمور"

یکی دیگر از نام های خانه خدا "بیت المعمور" به معنای "خانة آباد" است.  براساس روایات و تفاسیرِ صحابه و تابعان، بیت المعمور خانه ای است در آسمان که درست برابرِ کعبه قرار گرفته است.

"بیت العتیق" 

"بیت العتیق" به معنای خانه آزاد است. در آیه ای از قرآن آمده است "سپس آلودگی ها را از خود بزدایند، به نذر خویش وفا کنند و برگرد خانه آزاد، طواف کنند."

احادیثی از ائمه اطهار آمده است. از امام باقر (ع) پرسیدند: چرا کعبه را بیت العتیق نامیده اند؟ امام فرمودند: چون خانه اى است آزاد از مردم، هیچ کس مالک آن نیست. همچنین ابوحمزه ثمالی از امام باقر (ع) پرسیدند: خداوند، چرا این خانه را عتیق نامید؟ امام فرمودند: هیچ خانه اى نیست که خدا بر روى زمین قرار داده، مگر آن که صاحب و ساکنانى دارد، جز این خانه که جز خداى متعال، صاحبى ندارد و آزاد است.

"بیت الحرام"

دربارة وجه توصیفِ کعبه به "البیت الحرام" آمده است که ورود مشرکان به آنجا و پاره ای از اعمال حرام می باشد.

حنان از امام صادق (ع) پرسید: چرا کعبه را «بیت الله الحرام» نامیده اند؟ امام فرمودند: "چون بر مشرکان حرام است که وارد آن شوند."

قرآن کریم خانه خدا را هفده بار و در چهارده آیه، یاد کرده است. دو بار با واژه "الکعبه"، هفت بار با واژه "البیت"، یک بار با واژه "بیت"، دوبار با واژه "البیت الحرام"، دوبار با واژه "البیت العتیق"، یک بار با واژه "بیتک المحرّم" و دو بار با واژه "بیتى".

گفتنى است که "المسجد الحرام" نیز پانزده بار در قرآن یاد شده است و یک بار نیز تنها با واژه "المسجد" آمده است.

منابع

1-     بنیان العمالقه

2-     بنیان جرهم

3-     بنیان مضر

4-     بنیان قریش



[ پنج شنبه 93/3/8 ] [ 12:39 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه

الکسا