برای کودکانه نوشتن شرایط بسیار مهمی مدنظر است و آن نحوی ارتباط کودک با مفاهیمیست که در کتاب مطرح شده است.
کودک باید با مطالب ارتباط برقرار کند و مطالب طوری باشد که تخیل کودک را برانگیزد و بتواند دارای اهداف تربیتی و آموزشی و خلاقیتی نیز باشد.
خلق این آثار برای کودکان به ما بزرگتر ها محول شده ، و ما نیز در دنیای ماشینی و دور از احساسات و رویاهای زییای دنیای کودکیهایمان زندگی می کنیم اما با این وجود باید باز به کودکی بازگردیم و دیدمان را عوض کنیم .
کتاب " با امام سجاد " (وقتی بارون می باره )
غلامرضا حیدی ابهری
این کتاب برگرفته از صیحفه سجادیه می باشد که سرشار از پیام های دلنشین تربیتی می باشد و داستانها که در این کتاب امده از دعای نوزدهم صحیفه سجادیه نشئت گرفته است.
در پایان هر بخش از این کتاب ، قسمتی ایجاد گشته که کودک برداشت ها و نتیجه گیری خود را در مورد بخشی که خوانده است در آن می نویسد و در ابتدای هر بخش هم سخنی با والدین یا مربی کودک گنجانده شده که به بررسی اهداف هر بخش می پردازد .
در پایان کتاب هم به معرفی کتابهای دیگر برای مطالعه بیشتر کودک پرداخته است.
کتاب " یک اسم و چند قصه "( چتر)
این کتاب توسط چندین نویسنده به چاپ رسیده است که تمام داستانهایی که در آن گنجانده شده با یک موضوع واحد با نام " چتر " نوشته شده است
نقطه عطف این کتاب در ابتدای آن امده که از خواننده کتاب که کودکان هستند می خواهد که می توانند داستان بنویسند و به آدرس مندرج در آن ارسال نمایند و خود این کار که توسط بانیان متخصص ایجاد شده با هدف پرورش خلاقیت و تشویق به نویسندگی مطرح گردیده است.
به عقیده شخصی بنده ، کتابها و داستانهایی که توسط خود کودکان نوشته می شود یک ایجاد انگیزه برای کودکان دیگر است که هم به مطالب موجود در کتاب توجه بیشتری دارند و یک حس رقابت را ایجاد می کند که کودک هم دست به قلم شود و خود داستان بنویسد.
کتاب هایی به نام " خودت مسیر را انتخاب کن "
این کتاب با موضوعات متفاوتی منتشر شده است ، از جمله : جنگ و طلا ، کشورت را نجات بده ، من قهرمانم ، غار اهریمن ، گروه ضربت، مرگ و افتخار، شکارچی اژدها و... که توسط استیو بارلو و استیو اسکیدمور نوشته و توسط سعیدا زندیان ترجمه شده است.
در این کتاب قهرمان داستان خود کودک است که به ماجراجویی می پردازد و این خود کودک است که داستان را پیش می برد و می توان گفت که از بهترین نوع کتاب برای پرورش خلاقیت است.
وبسایت هایی برای کودکان و نوجوانان و والدین :
" کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان"
Icnl.niai.ir
این سایت در جهت شناساندن بهترین کتابها برای کودکان و نوجوانان و دارای گنجینه ای از تمامی کتابهایی است که به چاپ رسیده اند.
وبلاگ " کتاب کودک "
Ketab-koodak.blogfa.com
وبلاگ کتاب کودک ، وبلاگی در جهت بررسی کتبی می باشد که برای کودکان به چاپ رسیده است و به والدین کمک می کند با بررسی محتوای کتابها که توسط نویسنده وبلاگ انجام شده است بهترین کتاب از منظر خود را برای کودکشان انتخاب نمایند.
حرف آخر :
در مورد خلق آثار ادبی برای کودکان که به ادبیات کودک معروف است هدف ما خلق شاهکارهای ادبی نیست ، همین که کتابی که در دسترس کودک قرار می گیرد کتابی مفید و کارکردگرا باشد و کودکان بتوانند از مطالب و موضوعات آن در دنیا واقعی و زندگی خود از ان استفاده کنند ما به هدف خود رسیده ایم.
[ سه شنبه 93/12/26 ] [ 10:47 عصر ] [ شبنم موحد ]