کودکان استثنایی هم مانند دیگر کودکان در این دنیا همچون انسانهای دیگر حق زندگی دارند و این ما هستیم که باید برای آنها دفاع کنیم نه به عنوان ترحم و دلسوزی بلکه به عنوان یک وظیفه.
منظور از کودک استثنایی این نیست که این کودکان دارای مشکلات ذهنی و روحی و حتی حرکتی باشند بلکه کودکان تیزهوش نیز جز کودکان استثنایی قرار می گیرند. اکثر افراد با شنیدن نام کودک استثنایی ، کودکانی را به یاد می آورند که هوشی ، کمتر از 70 درصد و یا دارای مشکلات کروزمی هستند.
اما ما در این مقاله به این مسئله تمام تمرکز خود را بر روی کودکان عقب مانده ذهنی قرار می دهیم ، زیرا کودکان تیز هوش و باهوش مصائب بخصوصی همچون کودکان عقب مانده ذهنی نهدارند.
عقب مانده ذهنی رشد ناقص ذهنی تعریف می شود به صورتی که فرد در سازش با محیط اطراف خود دوچار مشکل است و بدون کمک و نظارت دیگران قادر با ارامه زندگی نمی باشد.
در این تعریف ساده از کودکان با مشکل عقب مانده ذهنی می فهمیم که ذهن و هوش اساس زندگی ما را تشکیل می دهند که در صورتی که در حد نرمال آن را نداشته باشیم در ارتباط با دیگران و محیط مشکل داریم .
عقب مانده های ذهنی انواع متفاوتی دارند که هر کدام دارای مشکلات مخصوص به خودشان هستند که شامل موارد زیر است :
• عقب ماندگی های ارثی
• عقب ماندگی مادرزادی (داروهای مصرف شده توسط مادر و ناسازگاری خونی مادر و جنین)
• عقب ماندگی مربوط به هنگام تولد( کمبود اکسیژن)
• عقب ماندگی بعد از تولد( عفونت ها )
چه خوب است قبل از ازدواج و حتی بعد از ازدواج آزمایشات و توصیه های پزشکان و مشاوران ژنتیک را جدی بگیریم .
هرچند این مطلب به قدری کامل و جامع نبود که بتوان در آن از سختی ها و مشکلاتی که خانواده های این کودکان را بیان کنیم و لحظه لحظه آن را به قلم بکشیم اما تلنگری هست برای ما که بیشتر به این مسئله توجه کنیم و علائم و موارد این مشکل را بشناسیم و از ان پیشگیری کنیم
[ پنج شنبه 94/6/12 ] [ 1:41 عصر ] [ شبنم موحد ]