سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیمکت آخر

ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه ها را

افزودن 3 رویکرد جدید آموزشی در کتاب علوم پایه نخست ابتدایی

مدرسه

کتاب علوم پایه نخست ابتدایی در سال تحصیلی 91 ـ 90 با محتوایی جدید در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد. دانش‌آموزان در این کتاب با سه رویکرد «ارتباط یادگیری با زندگی»، «زمینه‌محوری» و «فرهنگی ـ تربیتی» مواجه خواهند شد.-
دکتر محمود امانی تهرانی، مولف کتاب‌های علوم مقطع ابتدایی، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: امسال با وجود اضافه کردن سه رویکرد جدید از برنامه درسی جدید علوم به کتاب درسی جدید علوم پایه نخست ابتدایی، سه رویکرد آموزشی از برنامه درسی قبلی درس علوم را نیز به این کتاب منتقل کرده‌ایم.

وی ادامه داد: «یادگیری فعال»، «تاکید بر اهداف مهارتی و نگرشی» و «ارزشیابی توصیفی» عناوین رویکردهایی‌اند که هنوز در کتاب جدید‌التالیف علوم پایه نخست ابتدایی به چشم می‌خورند، اما از میان رویکردهای جدید این کتاب می‌توان به «ارتباط یادگیری با زندگی»، «زمینه‌محوری» و «فرهنگی ـ تربیتی» اشاره کرد.


مولف کتاب‌های علوم مقطع ابتدایی تصریح کرد: در انعکاس رویکرد «ارتباط یادگیری با زندگی» کوشیده‌ایم تمام آموخته‌های دانش‌آموزان با زندگی واقعی آنها ارتباط داشته و موضوعاتی که در کتاب ارایه می‌شوند، کاربردی و در ارتباط با محیط اطراف دانش‌آموزان پایه نخست ابتدایی باشند.

دکتر امانی تهرانی یادآور شد: در رویکرد «زمینه‌محوری» نیز کوشیده‌ایم مطالب کتاب با یکپارچگی و پیوستگی ویژه‌ای ارایه شوند. دانش‌آموزان در این رویکرد جدید می‌آموزند که خود مسوولیت یادگیری خویش را برعهده بگیرد، درحالی که در کتاب پیشین علوم پایه نخست ابتدایی یک چارچوب محتوایی به صورت بخش‌های جداگانه ارایه می‌شد که از یکپارچگی برخوردار نبودند.

دبیر شورای هماهنگی علمی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی عنوان کرد: همچنین در رویکرد «فرهنگی ـ تربیتی» نیز کوشیده‌ایم تا فرهنگ و تمدن ایران و اسلام را در کتاب‌ درسی علوم پایه نخست ابتدایی به تصویر بکشیم و با ارایه بخش‌هایی با عنوان «یک نکته تاریخی» در کتاب درسی، پیشینه علم، فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی را در این اثر بگنجانیم.

وی با اشاره به بازخوردهای برنامه درسی ملی جدید در کتاب جدیدالتالیف علوم پایه نخست ابتدایی اظهار کرد: مولفان کتاب جدید‌التالیف علوم پایه نخست ابتدایی کوشیده‌اند تا محیط یادگیری را به فضای کلاس درس محدود نکنند، بلکه با متنوع کردن فضای یادگیری که هم در کتاب به آنها اشاره شده است و هم به معلم مربوطه آموزش داده شده، تلاش شده تا یادگیری دانش‌آموزان را در فضاهایی مربوط به موضوع درس توسعه دهند و فرآیند یادگیری در آنها هرچه بهتر و بیشتر صورت بگیرد.

مولف کتاب‌های علوم مقطع ابتدایی بیان کرد: همچنین در کتاب نوتالیف علوم پایه نخست ابتدایی، به چند حوزه یادگیری که درس ویژه‌ای از کتاب را به خود اختصاص نداده‌اند، اشاره شده است. تفکر و حکمت، مهارت‌های زندگی و کار و فناوری، از جمله این حوزه‌ها به شمار می‌آیند که دانش‌آموزان با انجام فعالیت‌هایی در کتاب با عناوینی مانند «ایستگاه تفکر»، «علوم و مشاغل» و «کار و فناوری» موفق به یادگیری هریک از این حوزه‌ها می‌شوند.

دکتر امانی تهرانی با اشاره به عناوین درس‌های اضافه شده به کتاب جدید علوم پایه نخست ابتدایی یادآور شد: دانش‌آموزان در کتاب جدید علوم پایه نخست ابتدایی با دو درس جدید که ویژه حوزه فناوری‌اند، آشنا خواهند شد. «چه می‌خواهم بسازم» و «از گذشته تا آینده» عناوین این دو درس‌اند. دانش‌آموزان در درس نخست، با ابزار و وسایل مربوط به فناوری‌های مختلف آشنا می‌شوند و همچنین با روند تحول فناوری در جهان از گذشته تاکنون در درس «از گذشته تا آینده» آشنا خواهند شد و می‌توانند با مطالعه این درس، وضعیت فناوری جهان را در آینده پیش‌بینی کنند.

دبیر شورای هماهنگی علمی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ادامه داد: امسال برای درس علوم پایه نخست ابتدایی فقط کتاب تولید نکرده‌ایم، بلکه به ارایه بسته آموزشی که متشکل از کتاب درسی علوم، کتاب راهنمای معلم و کتاب کار است، اقدام کرده‌ایم. همچنین تعدادی فیلم آموزشی تهیه کرده‌ایم که دانش‌آموزان علاوه بر این که مطالب کتاب را مطالعه و درباره آنها بحث و گفت وگو می‌کنند، فیلم مربوط به موضوع مورد نظر را نیز مشاهده کنند.

وی با بیان این که یادگیری دانش‌آموزان نباید فقط از طریق کتاب درسی صورت بگیرد، بلکه باید از رسانه‌های دیگر نیز در فرآیند یاددهی ـ یادگیری استفاده کنیم، گفت: امسال علاوه بر این که به تولید فیلم آموزشی ویژه معلمان با هدف آموزش شیوه تدریس درس علوم پایه نخست ابتدایی اقدام کرده‌ایم، فیلم آموزشی دیگری ویژه والدین دانش‌آموزان تهیه کرده‌ایم تا به آنها بیاموزیم که چگونه می‌توانند به فرزندانشان در یادگیری درس علوم کمک کنند، چه اقدامات و فعالیت‌هایی را برای یادگیری بهتر فرزندانشان انجام دهند و مهم‌تر از آن، چه اقداماتی را نباید انجام دهند.


[ پنج شنبه 91/11/12 ] [ 8:48 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه

الکسا