سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیمکت آخر

ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه ها را

روانشناسی

ترس از جمع در روز روشن(فوبی اجتماعی)



ترس از جمع در روز روشن(فوبی اجتماعی)
«از زمانی که به یاد دارم هیچ وقت در حضور دیگران احساس آرامش نکرده ام. همواره نگران قضاوت دیگران درباره خودم هستم. وقتی انتظار می رود کاری انجام دهم درست مانند این است که روی صحنه هستم و همه مرا تماشا می کنند. در دوران مدرسه وقتی از من خواسته می شد پای تخته چیزی بنویسم، ذهنم خالی می شد، سرم سوت می کشید و پاهایم توانی برای حرکت نداشت، در حالی که درس ها را از قبل آماده کرده بودم.در مهمانی ها، به شدت احساس اضطراب می کردم، به همین دلیل یا از پذیرش دعوت خودداری یا در صورت حضور در مهمانی، زمانم را با سکوت کامل سپری می کردم.هیچ وقت دوست صمیمی نداشته ام. در پیدا کردن شغل هم با مشکل روبه رو شدم. زیرا از شدت ترس و اضطراب به پرسش های مطرح شده در مصاحبه های شغلی نمی توانستم جواب بدهم.
آنچه خواندید شرح حال جوانی است که به اختلال هراس اجتماعی از نوع فراگیر مبتلاست. این اختلال با اسامی مختلفی مانند هراس اجتماعی، فوبی اجتماعی، اختلال اضطراب اجتماعی یا اجتماع هراسی شناخته می شود.
سپیده دانایی در مطالبی به ویژگی های این اختلال، شیوع، علل بروز این اختلال و روش های درمان آن پرداخته است که در ادامه بخشی از آن را می خوانید:
آیا من مبتلا به هراس اجتماعی هستم؟
همان طور که از نام آن پیداست، هراس اجتماعی، ترس از موقعیت های اجتماعی را شامل می شود.
برخی از این موقعیت ها عبارت است از: سخنرانی در جمع، استفاده از دستشویی های عمومی، خوردن یا نوشتن در حضور مردم، ملاقات با افراد ناآشنا، مهمانی رفتن، استراحت کردن در اماکن عمومی و نشان دادن موافق نبودن با دیگران و دیگر موقعیت هایی که به نوعی حضور فرد در جمع و رفتار اجتماعی را می طلبد. همه افراد در موقعیت هایی مثل سخنرانی یا ورود به یک جمع غریبه کمی اضطراب را تجربه می کنند که کاملا طبیعی است. اما افراد مبتلا به هراس اجتماعی به میزان زیاد و دردسرآفرینی فکر می کنند زیر ذره بین و قضاوت دیگران قرار دارند و به خاطر ترس های خود از این موقعیت ها دوری می کنند و در صورتی که مجبور شوند در این موقعیت ها قرار بگیرند با ناراحتی زیاد آن را تحمل می کنند و به شدت دچار احساس خجالت و اضطراب می شوند و در نتیجه عملکرد مطلوبی نخواهند داشت.
این ترس از موقعیت های اجتماعی، گاهی فقط محدود به یک حیطه خاص است، مانند صحبت در جمع همکاران (در صورتی که در جمع دوستان و جمع های خانوادگی ممکن است شخص، عملکرد مطلوبی داشته باشد) و گاهی چندین حیطه مختلف زندگی شخص را دربر می گیرد که در این حالت به آن هراس اجتماعی فراگیر می گویند. افراد مبتلا به هراس اجتماعی ممکن است مهارت های اجتماعی ضعیف (مانند تماس چشمی ضعیف) داشته باشند و تقریبا همیشه نشانه های اضطراب (مانند تپش قلب، رعشه، تعریق، ناراحتی های معده ای، اسهال، تنش عضلانی و سرخ شدن) را در موقعیت های اجتماعی ترس آور احساس می کنند. در برخی از افراد، این ترس و اضطراب ممکن است آن چنان اوج بگیرد که به بروز تپش قلب شدید، تنگی نفس، ترس از مردن و دیوانه شدن منجر شود؛ که به مجموع این حالات حمله وحشت زدگی (پانیک) اطلاق می شود.
ادامه مطلب...

[ دوشنبه 92/7/15 ] [ 8:36 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

روانشناسی

با کودکان ناسازگار چه کنیم؟


رفتارهای ناسازگارانه رفتارهایی هستند که با نظر پدر و مادر، اطرافیان و جامعه سازگاری ندارد. رفتار فرزندان ناسازگار احساس بسیار بدی را در اطرافیان ایجاد می‌کند به طوری که خود نیز تحت‌تاثیر واکنش‌های ناخوشایند آن، از سوی دیگران واقع می‌شوند.

 

انواع رفتارهای ناسازگارانه:

روانشناسان معمولا رفتارهای ناسازگار را در سه گروه تقسیم‌بندی می‌کنند:
1- اختلال بیش‌فعالی و کمبود توجه
2-اختلال لجبازی و نافرمانـی
3-اختلال سلوک
ادامه مطلب...

[ دوشنبه 92/7/15 ] [ 8:31 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

طنز



[ پنج شنبه 92/7/11 ] [ 9:22 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

تمرکز

کلاس اولی ها و ت مرکز

تمرکز

 

برای یادگیری و به خاطر سپردن هر مطلبی، اولین شرط، توجه به آن مطلب است؛ بدیهی است که اگر دانش آموز از هوش بالایی هم برخوردار باشد؛ ولی به مطلب یا موضوعی توجه نکند، نمی تواند آن را فرا گیرد.


علت افت و شکست تحصیلی برخی از دانش آموزان، ناشی از همین عدم توجه به معلم و مواد تدریس شده و نیز عدم تمرکز حواس هنگام مطالعه و انجام تکالیف درسی است؛ هم چنین برخی از دانش آموزان و نیز بزرگسالان، اغلب از ضعف حافظه ی خود گله می کنند.

 

مطالعات روی آنان نشان داده است که اغلب این افراد، بر خلاف ادعای خود، از حافظه ی خوبی برخوردارند.

 

اشکال، در آن جاست که در هنگام فراگیری به مطالب مطرح شده و مورد نظر، توجه نکرده اند. هر چه بیش تر و دقیق تر به چیزی توجه کنیم، از مجموعه ی حواس بیش تری استفاده شده و درک و فهم و بازیابی آن از حافظه، آسان تر خواهد شد.

 

بین نگاه کردن و توجه کردن باید تمیز قائل شد. توجه، عملی ارادی است؛ در حالی که نگاه کردن غیر ارادی است. افرادی که از ضعف حافظه ی خود شکوه دارند، به محرک ها و پدیده ها نگاه می کنند نه توجه.

 

در این مقاله ضمن بر شمردن راه های کسب تمرکز، نقش کلیدی معلم را در این خصوص مورد توجه ویژه قرار داده ایم.

ادامه مطلب...

[ شنبه 92/7/6 ] [ 9:6 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

علت بیش فعالی کودکان، شناخت و درمان آن

تشخیص  بیش فعالی کودکان  در روز های اول مدرسه

 

 

بیش فعالی

 

برخی از والدین با دیدن پرتحرکی فرزندان خود به بیش فعالی آنها مشکوک می شوند اما باید دانست که جنب و جوش زیاد نشانه قانع کننده ای برای این اختلال نیست.

 شاید شما هم این موضوع را شنیده باشید که در گذشته های نه چندان دور بسیاری از کودکان به دلیل آنچه بی توجهی، شیطنت و یا بازیگوشی نامیده می شد در دوران دبستان کنار گذاشته می شدند. 

والدین و آموزگاران نمی دانستند که با مشورت با یک متخصص می توانند به این بچه ها کمک کنند و آنها را با شرایطی عادی به گروه همسالان خود بازگردانند. آنچه این کودکان را از دیگر همسالان خود متمایز می کرد «اختلال بیش فعالی» خوانده می شود.

بیش فعالی که به اختصار ADHD خوانده می شود نوعی اختلال شایع است که حدود هشت تا 10 درصد کودکان را مبتلا می کند. این بیماری در پسران شایعتر از دختران است که هنوز دلیل اصلی آن مشخص نشده است. ویژگی های اولیه بیش فعالی از سال های اولیه رشد یعنی قبل از ورود به مدرسه شروع می شود.

بیش فعالی دارای ویژگی های بارزی است که شامل پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز، بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می شود. این اختلال سه نوع است؛ در گونه اول که کودک فقط در توجه و تمرکز مشکل دارد. 

در نوع دوم فقط پرتحرکی دیده می شود و بالاخره نوع ترکیبی که کودک هم پرتحرک است و هم مشکل توجه و تمرکز دارد این اختلال در کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است و بیشتر در پسران اول خانواده مشاهده می شود.

[ شنبه 92/7/6 ] [ 8:56 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

نکته هایی درباره روز اول مدرسه

نکته هایی درباره روز اول مدرسه

مدرسه 1 مهر


روز اول مدرسه را یک روز عادی بدانید، جوش نزنید، اولین نقش شما در دوران تحصیلات آرامش است.
به بچه‏ها امر و نهی نکنید، کار بچه‏ ها را برای آنها انجام ندهید، مگر در مواردی خاص.
اگر از شما کمک طلبیدند کمکشان می‏کنید مثلا وقتی می‏گوید: « بابا دیکته بگو» آن وقت دیکته بگویید. نمره بچه ‏ها را در دوران ابتدایی ملاک قرار ندهید. در دوران راهنمایی و دبیرستان وضعیت درسی مهم است.
به فرزندانتان درس ندهید، چون رابطه‌تان با بچه‏ها خراب می‏شود. برایشان معلم بگیرید. وقتی بچه‏ای را به مدرسه می‏فرستید باید لباسش، بدنش، قیافه ظاهری اش، دفتر و کتابش تمیز باشند. ظاهر تمیز اعتماد به نفس را افزایش می‏دهد. بچه‏ها را با اغذیه‏ای که دوست دارند روانه مدرسه کنید.
معده بچه‏ ها کوچک است، زود سیر می‏شوند و زود هم گرسنه. وقتی به مدرسه فرزندتان می‏روید خوشرو و خاضع و مهربان بروید. رفتار متکبرانه شما با اولیای مدرسه مساوی است با تلافی روی فرزندتان.



[ شنبه 92/7/6 ] [ 8:51 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

کاهش اضطراب کودک قبل از مدرسه رفتن

کاهش اضطراب کودک قبل از مدرسه رفتن



مشکلات کودکان در روزهای اول مدرسه اغلب یکسان است، به کودکتان کمک کنید که بتواند این مشکلات را حل کند.


مهارت‌های رفتن به دستشویی


یکی از مهم‌ترین عوامل اضطراب در کودکان در این دوران، رفتن به دستشویی است که دلایل خوبی هم دارد. کودکان کم سن و سال هنوز نمی‌توانند مثانه? خود را کنترل کنند. دکتر کریس کوپر مدیر اورولوژی دانشگاه لاوا می‌گوید: «در سن 5 سالگی هنوز احتمال بی‌اختیاری در 15 درصد از کودکان دیده می‌شود.» کودک شما ممکن است هشدار‌های مثانه را به طور ناگهانی حس کند و برای همین مجبور شود که به سمت دستشویی بدود یا ممکن است هشدار‌های اولیه? آن را درک نکند. علاوه بر این‌ها کودکان در این سن آنقدر جذب بازی می‌شوند که خودشان رانگه می‌دارند تا بعداً به دستشویی بروند، آنقدر که دیگر نمی‌توانند خود را کنترل کنند.

معلم‌ها باید طوری برنامه ریزی کنند که کودک فرصت دستشویی رفتن داشته باشد. یا خود شما حتماً به او بیاموزید که هر زمان که لازم شد برای رفتن به دستشویی اجازه بگیرد. در سن مهد کودک ظرفیت مثانه? کودکان حدوداً 3 تا 5 ساعت دوام می‌آورد، بنابراین در طول روز حداقل دو بار باید به دست شویی بروند. مخصوصاً به کودکانتان یادآوری کنید که یک ساعت بعد از خوردن نهار به دستشویی برود، زیرا بیشتر این بی‌اختیاری‌ها بین ساعت 2 تا 5 بعد از ظهر رخ می‌دهد. برای او توضیح بدهید که اگر به طور تصادفی یا ناگهانی اختیار خود را از دست بدهد، معلمش به او کمک خواهد کرد و نباید نگران شود، زیرا این اتفاق برای خیلی از بچه‌های دیگر نیز روی می‌دهد.

برای اینکه کودکتان به راحتی به دست شویی برود، حتماً از اینکه او می‌تواند دکمه شلوارش را باز کند اطمینان حاصل کنید؛ حتی اگر به طور کلی احساس می‌کنید که کودکتان طاقت زیادی دارد، اما احتمال دارد که نتواند دکمه شلوارش را خیلی زود باز کند. یکی از مشکلاتی که دختر بچه‌ها با آن مواجه هستند پوشیدن شلوار‌های تنگ است. به جای پوشاندن شلوار تنگ به او ساق بپوشانید.

برای اطلاعاتی در زمینه? دلایل و شیوه های درمانی شب ادراری می توانید به مطالب شب ادراری و پایان شب ادراری مراجعه کنید.

هنر دوستی


قدم گذاشتن در کلاسی با چهره‌های جدید ممکن است باعث ایجاد اضطراب در کودکتان بشود. برای تقویت شجاعت او در دوست یابی کمکش کنید.

به او اطمینان بدهید که همکلاسی‌هایش نیز مانند او اضطراب دارند. برای مثال نحوه دوست یابی خود را هنگامی که تازه شغلتان را شروع کرده بودید، برای او تعریف کنید. سعی کنید با او نمایش بازی کنید تا به او کمک کنید که هنگام صحبت با فردی که احتمالاً در آینده‌ای نزدیک با او دوست خواهد شد، راحت باشد. می‌تواند برای باز کردن سر صحبت دنبال چیزی بگردد که با او در آن مورد مشترک است. مثلا: «سلام من جک هستم، کوله پشتی‌ات خیلی قشنگ است، من این رنگ را خیلی دوست دارم. رنگ مورد علاقه? شما چیست؟» هنگام رفتن به رستوران اجازه بدهید که او غذا را سفارش بدهد یا پول را بپردازد تا بتواند صحبت کردن با افراد جدید را بیاموزد.

فراموش نکنید که به او یاد بدهید چگونه دوست خوبی باشد برای مثال وسایلش را به دوستش هم بدهد یا کاری را نوبتی انجام دهند. وقتی به دوستش اجازه می‌دهد که او هم از اسباب بازی او استفاده کند یا در پارک صبر می‌کند تا فرد مقابل از تاب پیاده شود، این رفتار او را تحسین کنید و برای او توضیح بدهید که اگر در مدرسه هم چنین رفتاری داشته باشد، همکلاسی‌هایش از این رفتار او خوشحال می‌شوند.

همراه شدن با سرویس مدرسه

 
کودکتان با دیدن اتومبیل‌های جدید ممکن است مضطرب شود، دلیل آن خیلی ساده است شاید تا به حال به تنهایی و بدون حضور شما سوار اتومبیل دیگری نشده است. تمامی اطلاعات لازمی را که باید بداند در اختیار او قرار بدهید. به او بگویید که او را به راننده معرفی خواهید کرد و اینکه حواس راننده حتماً به آن‌ها هست. می‌توانید به او پیشنهاد بدهید که کنار راننده بنشیند. ممکن است نشستن نزدیک فردی بزرگسال به او آرامش بدهد. راجع به بازگشت به خانه نیز با او صحبت بکنید. زیرا کودکان همواره از این می‌ترسند که مبادا اشتباه سوار شوند. معلم به احتمال زیاد نحوه? انجام این کار را به او توضیح می‌دهد، اما شما هم می‌توانید او را قبلاً آماده کنید.

غذا خوردن در مدسه


مهارت‌های حرکتی کودک شما هنوز در حال شکل گیری است، بنابراین ممکن است نتواند در خوراکی‌ها یا ساندویچ را باز کند. با تمرین کردن در خانه از بروز هر گونه مشکلی هنگام غذا خوردن در مدرسه جلو گیری کنید. با این کار متوجه می‌شوید که آیا می‌تواند درِ خوراکی‌ها را باز کند و فرصتی برای یادگیری انجام این کار در اختیار او قرار می‌دهید.

نکاتی دیگر


به کودکتان بیاموزید که در بعضی از موقعیت‌هایی که باعث ترس او می‌شود چگونه رفتار کند.

تجربیات چند مادر در این زمینه:
1. من می‌دانم که کودکم هنگام بازی با این همه بچه? جدید مضطرب می‌شود. به او گفتم که اگر کودکی وسایلش را با او سهیم نشد یا او را هل داد، چگونه رفتار کند.

2. من به هر کدام از فرزندانم که به سن مدرسه نرسیده بودند، یاد دادم که چگونه ژاکتشان را بپوشند. دست‌هایشان را داخل آستین می‌کردند و آن را از سرشان ردکرده و یک دفعه پایین می‌کشیدند.

3. من به پسرم کمک کردم که آدرس و شماره تلفن‌ها را با شعر حفظ کند.

4. وقتی با دخترم در طول دبستان به مدرسه? او رفتیم، دوربینم را با خودم بردم و از همه چیز عکس گرفتم: از معلم‌ها، از مدرسه و... آن‌ها را داخل آلبوم گذاشتم و اسم آلبوم را گذاشتم «مریم به مدرسه می‌رود.» با این کار سعی کردم قبل از آغاز مدرسه‌ها او را با مدرسه آشنا کنم.



[ سه شنبه 92/7/2 ] [ 2:33 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

مدرسه هراسی کودکان

مدرسه هراسی کودکان



 علائم اضطراب آنان به اشکال مختلف مانند سردرد، تهوع، گیجی، تب و... بروز می‌کند. گاهی اعتراض این کودکان با گریه و کج‌خلقی‌هایی که به رفتار پرخاشگرانه و مخرب تبدیل می‌شود، همراه است و معمولا زمانی که فشار برای رفتن به مدرسه از کودک برداشته می‌شود، این علائم ناپدید می‌شود. اصطلاح «هراس از مدرسه» اصطلاحی جامع و فراگیر است. ریشه بیشتر این حالات همان ترس از ترک خانه است و اگر کودک را وادار به مدرسه رفتن کنیم، ‌اضطراب او به هراس مبتدل می‌شود.

در واقع مدرسه نماینده دنیای خارج و نوعی واقعیت است که با واقعیتی که کودک در خانه تجربه کرده متفاوت است. کودکان «مدرسه‌هراس» مواجهه با این واقعیت را نمی‌توانند تحمل کنند. خودداری از رفتن به مدرسه طیفی دارد که یک سر آن گاهی مدرسه رفتن است و سر دیگر آن به زور مدرسه رفتن یا برای همیشه مدرسه نرفتن. این امتناع در میان دختران و پسران به یک اندازه رایج است و عمدتا بین سنین 5، 6، 10 و 11 سالگی ظاهر می‌شود. ترس‌های مفرط و غیرمعقول از مدرسه معمولا برای اولین‌بار در دوره پیش‌دبستانی، کودکستان یا کلاس اول نمایان می‌شوند و در کلاس دوم به اوج خود می‌رسند، با این حال رفتار خودداری از رفتن به مدرسه می‌تواند در هر سنی رخ دهد و معمولا هم پس از یک دوره ماندن در خانه که طی آن کودک بیش از حد معمول، نزد پدر یا مادر خود بوده است ظاهر می‌شود.

واقعیت این است که درمان کودک مدرسه ‌هراس بسیار بااهمیت است و والدین نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشند، چرا که مدرسه نرفتن تاثیرات بدی بر کودک و خانواده می‌گذارد. برای مثال موجب اختلافات خانوادگی و به هم ریختن خانواده می‌شود، مشکلات تحصیلی ایجاد می‌کند، تعاملات اجتماعی کودک را کم می‌کند و زمینه‌ساز بزهکاری، اضطراب و افسردگی می‌شود و عواقب اقتصادی دارد.

ادامه مطلب...

[ سه شنبه 92/7/2 ] [ 2:31 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

kash

کـــــاش؛

کـــســــی یــــاد مـــعــلـــمهـایـمــان مـیداد...

  اول مـهـری

  شـغــل پـدرهـا را نـپــرسـنـد؛

  وقـتـی هـنـوز احـتـرام بـه هـمـهی شـغـلهـا را؛

  و افتخـار بـه همه ی پـدرها را ،یاد دانش آموزانشان ندادهاند!

  حـالا قصه ی چشمان یـتـیـمی که نـم می خـورد، بـمانـد...

 

                                           



[ دوشنبه 92/7/1 ] [ 2:9 عصر ] [ شبنم موحد ]

نظر

<< مطالب جدیدتر ::

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه

الکسا